У Криму заборонили святкувати день народження Тараса Шевченка

У Криму заборонили святкувати день народження Тараса Шевченка

9 Березня 2017
1545
9 Березня 2017
11:25

У Криму заборонили святкувати день народження Тараса Шевченка

1545
Окупаційна російська влада в анексованому Криму заборонила українським активістам проводити акцію, присвячену річниці народження Тараса Шевченка.
У Криму заборонили святкувати день народження Тараса Шевченка
У Криму заборонили святкувати день народження Тараса Шевченка

Відповідне рішення російських правоохоронних органів опублікував на своїй сторінці в Facebook активіст Українського культурного центру Леонід Кузьмін.

«Ще раз сказали, що з квітами до Шевченка 9 березня не можна», - написав він і оприлюднив копію відповідного документу.

У документі, зокрема, сказано, що «при проведенні зборів, мітингів, демонстрацій, ходи і пікетувань не допускається здійснення екстремістської діяльності».

Також організаторам і учасникам даної акції пригрозили притягненням до кримінальної відповідальності за сімома статтями КК РФ.

Раніше Леонід Кузьмін повідомив у соцмережі, що «адміністрація» Сімферополя вже відмовляла активістам «в дуже збоченій формі», хоча заявники й виконали всі пункти Федерального закону.

Нагадаємо, 2 березня член Національної ради України з питань телебачення і радіомовлення Сергій Костинський заявив, що на адмінкордоні з окупованим Росією Кримом відбувається «дуель» між радіостанціями, які ведуть мовлення з території материкової України, і радіостанціями, які ведуть мовлення з анексованого півострова.

Пізніше перший заступник міністра інформаційної політики Еміне Джапарова заявила, що глушіння сигналу з Криму – це не компетенція МІПу, і питанням має займатися відповідна структура.

Також Сергій Костинський заявив, що до кінця березня 2017 року телевежа на Чонгарі (Херсонська область), яка розташована на адмінкордоні з окупованим Росією Кримом, запрацює у повному обсязі.

Фото: lnu.edu.ua

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
1545
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду