ГО «Детектор медіа» і Генштаб ЗСУ підписали Меморандум про взаєморозуміння та співробітництво

ГО «Детектор медіа» і Генштаб ЗСУ підписали Меморандум про взаєморозуміння та співробітництво

7 Березня 2017
2692
7 Березня 2017
18:31

ГО «Детектор медіа» і Генштаб ЗСУ підписали Меморандум про взаєморозуміння та співробітництво

2692
Громадська організація «Детектор медіа» і Генеральний штаб Збройних сил України уклали Меморандум про взаєморозуміння та співробітництво.
ГО «Детектор медіа» і Генштаб ЗСУ підписали Меморандум про взаєморозуміння та співробітництво
ГО «Детектор медіа» і Генштаб ЗСУ підписали Меморандум про взаєморозуміння та співробітництво

З огляду на необхідність поліпшення комунікації між військовими та журналістами, документ спрямований на знаходження шляхів та напрацювання механізмів підвищення ефективності роботи з громадськістю та ЗМІ посадових осіб Збройних сил України через співпрацю з громадськістю, повідомляє Генеральний штаб ЗСУ.

Меморандум передбачає проведення низки спільних медійних, освітніх та інших заходів з питань зв’язків з громадськістю та ЗМІ. Зокрема, експерти ГО «Детектор медіа» надаватимуть допомогу з організації і проведення навчальних курсів з питань специфіки роботи медіа та організації співпраці зі ЗМІ, дотримання міжнародних стандартів та чинної нормативно-правової бази. Виконання Меморандуму здійснюватиметься без залучення бюджетних коштів з боку Збройних сил України.

Меморандум підписали голова ГО «Детектор медіа» Наталія Лигачова-Чернолуцька і начальник управління зв’язків з громадськістю Збройних сил України підполковник Богдан Сеник (за дорученням начальника Генштабу – головнокомандувача ЗСУ).

«Спільна робота з авторитетною громадською медійною організацією має значно збільшити довіру до Збройних сил України, які в умовах російської агресії самовіддано відстоюють суверенітет та є міцним фундаментом державності, водночас, заслуговують на потужнішу інформаційну підтримку з боку ЗМІ», - зазначив Богдан Сеник.

Наталія Лигачова подякувала за порозуміння та запевнила, що «Детектор медіа» всіляко сприятиме об’єктивному інформуванню громадськості про діяльність Збройних сил України, організації та проведенню спільних просвітницьких та інших інформаційних заходів, застосовуючи кращі міжнародні практики та стандарти.

Зазначимо, що співпраця ГО «Детектор медіа» з Генеральним штабом ЗСУ розпочалася ще до підписання меморандуму. З ініціативи управління зв’язків з громадськістю ЗСУ та ГО «Детектор медіа» було започатковано курс підвищення ефективності роботи представників ЗСУ з громадськістю та ЗМІ.

У лютому виконавча директорка ГО «Детектор медіа» Діана Дуцик і начальник управління зв’язків з громадськістю ЗСУ підполковник Богдан Сеник провели тренінг для представників структурних підрозділів Генерального штабу та керівників прес-служб органів військового управління видів ЗСУ на тему «Медіаландшафт України», спрямований на покращення обізнаності посадових осіб ЗСУ щодо структури та власності вітчизняних ЗМІ, принципів їх роботи тощо. Після цього наприкінці лютого вони провели тренінг для військовослужбовців Краматорська та Сєвєродонецька.

Фото: Генеральний штаб ЗСУ

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
2692
Коментарі
1
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Media Sposterigach
2576 дн. тому
Медійна генеральша Маразм міцнішав... Прочитати заголовок і здуріти на місці. А у навчаннях на полігонах "Детектор Медіа" наталії лігачової участь братиме? Чи у розробленні військових операцій. У плані того співробітництва. Чи цей документ - про допомогу "Детектора" у проведенні дезінформаційних кампаній генштабу для введення суспільства в оману? Всюдисутня наталія лігачова залізла вже і до генштабу. Бо вона і її люди - у всіх Спілках, у всіх медійних ГО, у всіх фондах, у всіх радах, у всіх медіаструктурах. В тому числі і в правлінні фонду "Відродження", де сама собі гранти виділяє. Куди не плюнь - всюди вона! Така, здавалося б, козявка, а смороду від неї - на весь український медіапростір. До речі, чомусь з недавніх пір лігачова почала пердставлятися ще й чернолуцькою - через дефіс. Хоча до того вистачало тільки лігачової.
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду