Суддя закрила для журналістів засідання щодо екс-керівника ДУС

Суддя закрила для журналістів засідання щодо екс-керівника ДУС

3 Березня 2017
1455
3 Березня 2017
17:13

Суддя закрила для журналістів засідання щодо екс-керівника ДУС

1455
Сьогодні, 3 березня, Печерський районний суд Києва обирав запобіжний захід для колишнього керівника Державного управління справами (ДУС) Ігоря Тарасюка без присутності преси.
Суддя закрила для журналістів засідання щодо екс-керівника ДУС
Суддя закрила для журналістів засідання щодо екс-керівника ДУС

Про це повідомляє «Українська правда».

Коли журналіст видання намагався увійти до зали судового засідання, головуюча суддя Тетяна Остапчук відмовилася його впустити. На запитання, чи засідання проходить в закритому режимі, вона відповіла ствердно.

При цьому Ігор Тарасюк був присутній у залі разом зі своїми адвокатами і відмовився говорити про справу: «Я поки нічого не хочу коментувати».

На запитання, чому засідання проходить у закритому режимі він відповів: «Ні, воно не в закритому. Клопотання такого не було».

Прокурор Генпрокуратури Станіслав Торопчин у свою чергу зазначив: «Стандартне судове засідання. Розглядається клопотання генеральної прокуратури. Захист доводив, що Тарасюк не винен, ми доводили своє».

Пізніше стало відомо, що Печерський райсуд Києва призначив заставу в розмірі 6 мільйонів 400 тисяч гривень для екс-глави Державного управління справами Ігоря Тарасюка, якому повідомлено про підозру у справі заволодіння «Межигір'ям».

Рішення оголосила суддя Печерського райсуду Києва Тетяна Остапчук.

Також на Тарасюка поклали ряд зобов'язань, зокрема: здати закордонні паспорти, носити електронний браслет та повідомляти прокуратуру щодо зміни місця проживання. Ухвала суду діє до 1 травня.

Нагадаємо, на суді у справі колишньої судді Оксани Царевич, яку обвинувачують у свідомому винесенні неправосудного рішення щодо активістів «Автомайдану», допитали двох свідків, одним із яких була журналістка видання «Українська правда». Обидва свідки звинуватили Царевич у порушенні їхніх прав під час судових слухань у січні 2014 року.

 

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
1455
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду