Кіберполіція припинила діяльність осередку, який втручався в роботу регіональних телекоммереж

Кіберполіція припинила діяльність осередку, який втручався в роботу регіональних телекоммереж

3 Березня 2017
1138
3 Березня 2017
13:55

Кіберполіція припинила діяльність осередку, який втручався в роботу регіональних телекоммереж

1138
Працівниками відділу протидії кіберзлочинам у Чернівецькій області спільно з працівниками відділу протидії кіберзлочинам у Львівській області Карпатського управління кіберполіції ДКП НП України припинено діяльність кардшарингового осередку
Кіберполіція припинила діяльність осередку, який втручався в роботу регіональних телекоммереж
Кіберполіція припинила діяльність осередку, який втручався в роботу регіональних телекоммереж

Про це повідомляє сайт Кіберполіції.

Як зазначено, до кіберполіцейських Чернівецької області звернулися правовласники, які фіксували незаконне втручання в роботу їх телекомунікаційних мереж. Як наслідок, здійснювалася трансляція та ретрансляцію об’єктів авторського права, без відповідної згоди.

Як з’ясувалося, мешканці Чернівецької та Львівської областей організували незаконне підключення до телебачення за допомогою супутникових систем, за що отримували грошові кошти.

«На даний час відомо про близько 300 клієнтів, яким горе бізнесмени налаштовували незаконну трансляцію програм телепередач за що одноразово отримували в середньому до 4500 грн. Надання незаконних послуг рекламувалось на спеціально створеному веб-сайті, де й було зазначено перелік надання незаконних послуг», – йдеться в повідомленні Кіберполіції.

В ході обшуків за місцями проживання зловмисників поліцейськими виявлено та вилучено два комп’ютери та електронні носії інформації, безпосередньо з яких здійснювалося розповсюдження контенту.

Також було виявлено декілька десятків ресиверів для прийому супутникового сигналу з модифікованим програмним забезпеченням, комп’ютерну техніку та флеш-накопичувачі за допомогою якої здійснювались дані модифікації, мережеве обладнання, а також чорнові записи клієнтської бази вже підключених абонентів, списки встановлюваних телеканалів та інструкції для вищевказаного приладдя.

«За результатами проведення відповідних експертиз, винним будуть оголошені підозри за вчинення злочинів у сфері авторського права та суміжних прав, а також незаконного втручання в роботу систем та комп'ютерних мереж», – повідомляє Кіберполіція.

Нагадаємо, днями працівниками Київського управління кіберполіції викрито на Чернігівщині організатора регіонального інтернет-ресурсу sosnica.io.ua, який займався розповсюдженням та трансляцією піратського контенту. Збитки правовласників оцінюються на суму більше 1 млн грн.

15 листопада Департамент кіберполіції Національної поліції України припинив роботу одного з найбільших піратських онлайн-кінотеатрів Fs.to.

Наступного дня про припинення роботи заявив онлайн-кінотеатр Ex.ua. Адміністрація платформи, що працює в тому числі як файлообмінник, попросила користувачів видалити інформацію та особисті файли з сайту до 30 листопада.

Причиною припинення роботи ресурсу, за інформацією в офіційному повідомленні, став новий закон «Про державну підтримку кінематографії в Україні», зокрема його частина, що стосується боротьби з піратством.

Утім, 17 листопада Президент України ветував закон і повернув його до парламенту зі своїми пропозиціями щодо його покращення. 

У грудні Київською місцевою прокуратурою №3 спільно з працівниками Департаменту кіберполіції Національної поліції України припинено діяльність піратського веб-сайту Baltazar.org.ua, власники якого упродовж тривалого часу порушували авторські права відомих у світі компаній – членів Motion Picture Association.

Фото: Mediasat

 

 

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
1138
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду