Врятовано ще двох дітей-учасників «груп смерті» у «ВКонтакте»

Врятовано ще двох дітей-учасників «груп смерті» у «ВКонтакте»

2 Березня 2017
1922
2 Березня 2017
13:15

Врятовано ще двох дітей-учасників «груп смерті» у «ВКонтакте»

1922
Кіберполіція провела обшуки у кількох виявлених адміністраторів інтернет-пасток «синій кит» і встановила близько 200 профілів дітей у соціальних мережах, які входили до так званих «груп смерті». Ще двох дітей вдалося врятувати від самогубства
Врятовано ще двох дітей-учасників «груп смерті» у «ВКонтакте»
Врятовано ще двох дітей-учасників «груп смерті» у «ВКонтакте»

Про це повідомляє Департамент комунікації Нацполіції України.

Як зазначено, в результаті обшуків виявлена інформація, яка допоможе в розслідуванні.

«Тільки за останню добу поліція оперативно знайшла двох підлітків, які покинули місце постійного проживання і були учасниками Інтернет-пастки «синій кит», – йдеться у повідомленні.

У Харкові хлопчик пішов з дому, залишивши записку тривожного змісту. В результаті пошуків поліцейським вдалося знайти дитину і повернути батькам. У Тернополі правоохоронці знайшли дівчину, яка напередодні також залишила записку тривожного змісту і покинула місце проживання.

Зараз з ними та їхніми батьками працюють поліцейські з підрозділів ювенальної превенції і фахівці-психологи.

Повідомляється також, що з цього питання сьогодні, 2 березня, за участю Уповноваженого Верховної Ради з прав людини Валерії Лутковської, а також Національної поліції України, Міносвіти, Мінсоцполітики і МОЗ відбулася нарада.

«Ми робимо все від нас залежне, співпрацюючи з усіма зацікавленими органами влади. Але найбільш дієвий спосіб профілактики – це увагу батьків до своєї дитини», - прокоментував голова Нацполіції України Сергій Князєв.

Нагадаємо, днями поліція врятувала у Києві двох неповнолітніх дівчат, які отримали завдання у «групі смерті» в соціальній мережі і намагалися покінчити життя самогубством. 18 лютого співробітники поліції і Служби безпеки України в Рівненській області врятували ще двох дівчат, які були учасниками суїцидальних груп в соцмережі.

Як писав «Детектор медіа», Департамент кіберполіції Національної поліції України повідомляв раніше про виявлення у соціальних мережах небезпечних груп, в яких дітей доводять до самогубства.

У 2017-му зросла кількість звернень на дитячу гарячу лінію, в яких батьки розповідали про лячні дописи їхніх дітей у соціальних мережах. Трапляються й випадки, коли дзвонять самі діти, розповідаючи у насмішкуватому стилі, що збираються вчинити самогубство.

Керуючий справами Української Православної Церкви митрополит Антоній (Паканич) під час зустрічі з молоддю Бориспільської єпархії повідомив, що молодь повинна усвідомлювати небезпеку спілкування з людьми, які через інтернет-ігри спонукають до вчинків, які можуть привести до суїциду.

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
1922
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду