Телеканал «Настоящее время» запрацював для російськомовної аудиторії в усьому світі

Телеканал «Настоящее время» запрацював для російськомовної аудиторії в усьому світі

27 Лютого 2017
6419
27 Лютого 2017
17:54

Телеканал «Настоящее время» запрацював для російськомовної аудиторії в усьому світі

6419
«Радіо Свобода» і «Голос Америки» запустили телеканал «Настоящее время», націлений на російськомовну аудиторію в різних країнах світу, у тому числі - і в Україні.
Телеканал «Настоящее время» запрацював для російськомовної аудиторії в усьому світі
Телеканал «Настоящее время» запрацював для російськомовної аудиторії в усьому світі

Про це на прес-конференції 27 лютого в Києві заявила директорка каналу Дейзі Сінделар, повідомляє «Укрінформ». 

«Настоящее время» - російськомовна телевізійна мережа, яка доступна російськомовній аудиторії у всьому світі, також і в Україні, 24 години на добу.

«Ми отримуємо фінансування від Конгресу США, що ми не приховуємо і що не впливає на нашу редакційну незалежність. Але нині це не просто новий проект "Радіо Свобода" і "Голосу Америки", він також є абсолютно новим проектом і новим брендом. Він звертається не до однієї аудиторії в одній країні, а до усієї потенційної російськомовної аудиторії. Це 275 млн осіб, які живуть у всьому світі - від Середньої Азії і Кавказу до Росії, Ізраїлю, Німеччини, Канади, США, країн Балтії і України», - сказала Дейзі Сінделар.

Вона зазначила, що проект розпочався 2,5 роки тому назад з однієї 30-хвилинної інформаційної програми під тією ж назвою. Сьогодні це вже телеканал, який має чотири щоденних новинних програми, а також широкий спектр інформаційних програм, у тому числі тих, які виготовляються в Україні і зосереджені на українській черзі дня.

«Наша мета дуже проста - забезпечити об'єктивне джерело новин, що грунтуються на фактах, для глобальної аудиторії. Ми не пропонуємо підробні новини, альтернативні факти, пропаганду або контрпропаганду - тільки новини або інформацію, яку ми можемо добути або перевірити. Канал доступний у кабельних мережах, через супутник, через IPTV. Торік наш відеоконтент переглядали в мережах більше 200 млн. разів», - поінформувала пані Сінделар.

Директорка каналу уточнила, що нині телеканал базується в Празі, але має більше 100 кореспондентів у різних містах світу. 

Нагадаємо, у травні 2016 року MediaSapiens поспілкувався з Кенаном Алієвим - головним редактором російськомовного телеканалу «Настоящее время» (проект «Радіо Свободи» і «Голосу Америки»), який з вересня року повинен був почати мовлення в форматі 24/7 й брати участь боротьбі з російською пропагандою.

Кенан Алієв раніше був керівником Азербайджанської служби «Радіо Свобода».

Команда проекту, що стартував у жовтні 2014 року, створює телепрограми, тексти для порталу www.currenttime.tv і контент для соцмереж.

Нагадаємо, у жовтня 2016 року стало відомо, що українська журналістка Христина Суворіна, яка працювала на телеканалі ICTV в проекті «Інсайдер», переїхала до Чехії та веде програму Current time на новому каналі «Настоящее время».

На фото - Дейзі Сінделар

Фото: «Укрінформ»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
6419
Читайте також
27.01.2017 13:00
Інна Долженкова
для «Детектора медіа»
6 619
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду