Улюблений телеканал Трампа Fox News  показав «фейкового» шведського радника з безпеки

Улюблений телеканал Трампа Fox News показав «фейкового» шведського радника з безпеки

26 Лютого 2017
1257
26 Лютого 2017
17:13

Улюблений телеканал Трампа Fox News показав «фейкового» шведського радника з безпеки

1257
Американський телеканал Fox News в одній зі своїх програм представив людину на ім’я Нільс Більдт в якості «шведського радника з питань оборони та національної безпеки», хоча насправді він ніколи не працював у шведських міністерствах.
Улюблений телеканал Трампа Fox News  показав «фейкового» шведського радника з безпеки
Улюблений телеканал Трампа Fox News  показав «фейкового» шведського радника з безпеки

Про це повідомляє «Європейська правда» з посиланням на Dagens Nyheter.

В МЗС Швеції і Міністерстві оборони Швеції ніколи не чули про Нільса Більдта, який емігрував з країни в 1994 році.

«У нас немає представника з таким ім'ям», - повідомили у Міноборони.

Міністерство закордонних справ також повідомило, що не має жодних зв'язків з Більдтом.

Більдт з'явився на Fox News в четвер, 23 лютого, ввечері і дав інтерв'ю одному з найвідоміших ведучих телеканалу Біллу О'Райлі.

Під час розмови Швеція характеризувалася як країна, що страждає від злочинності, особливо зґвалтувань, а також відзначався ріст злочинів, пов'язаних з імміграцією.

Шведські ЗМІ виявили, що Більдт залишив Швецію в 1994 році і змінив своє прізвище у 2003 році, йому належить низку охоронних фірм в США.

Журналісти знайшли документи окружного суду у Вірджинії, які свідчать, що Більдт був засуджений за насильницькі злочини в США і отримав один рік тюремного ув'язнення в 2014 році.

У відповідь на прохання прокоментувати свою появу на Fox News, Більдт відповів в електронному листі, що він не представлявся радником, а за титр з його «посадою» відповідальний телеканал.

«Я брав участь у шоу Білла О'Райлі на Fox. Я жодним чином не контролював, як мене представлять, це зробив редактор. Я незалежний аналітик з США», - написав Більдт.

Як відомо, 18 лютого президент США Дональд Трамп, виступаючи на мітингу своїх прихильників у Флориді, лякав інцидентом із біженцями у Швеції, якого не було.

«Подивіться, що відбулося минулої ночі в Швеції», - сказав Трамп, перелічуючи теракти, що відбувались у різних країнах Європи.

Згодом Трамп спробував пояснити, що те, що він говорив про Швецію, він побачив на телеканалі Fox News, але не сказав, коли саме.

21 лютого у столиці Швеції спалахнули заворушення, поліції навіть довелося робити попереджувальні постріли, щоб заспокоїти натовп.

Як відомо, президент США Дональд Трамп неодноразово хвалив телеканал Fox News. Журналісти цього каналу потрапили до «розширеного пулу» Білого дому.

Водночас журналістів ряду провідних англомовних ЗМІ, в тому числі CNN, The New York Times і BBC, не пустили на брифінг для преси в Білому домі. На захід не були допущені також кореспонденти BuzzFeed, Politico, The Daily Mail, The Hill, The Los Angeles Times і The New York Daily News. Репортери агентства The Associated Press та журналу Time в знак протесту бойкотували захід.

Президент США Дональд Трамп відмовився цього року бути присутнім на щорічному обіді з об’єднанням журналістів Білого дому. Причини такого рішення він не пояснив.

Раніше Дональд Трамп розкритикував впливові американські видання The New York Times і The Washington Post за те, як вони висвітлюють його діяльність.

Після цього президент США Дональд Трамп назвав низку провідних американських газет і телеканалів ЗМІ - The New York Times, NBC, ABC, CBS, CNN - ворогами американського народу.

Президент США Дональд Трамп звинуватив CNN і The New York TImes у свідомому поширенні неправдивих новин.

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
1257
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду