Трамп запропонував заборонити ЗМІ використовувати неназвані джерела інформації

Трамп запропонував заборонити ЗМІ використовувати неназвані джерела інформації

24 Лютого 2017
1115
24 Лютого 2017
19:05

Трамп запропонував заборонити ЗМІ використовувати неназвані джерела інформації

1115
Президент США Дональд Трамп знову різко розкритикував, за його словами, «фальшиві новини», які публікують про нього й його адміністрацію деякі засоби інформації, і назвав такі ЗМІ «ворогами народу».
Трамп запропонував заборонити ЗМІ використовувати неназвані джерела інформації
Трамп запропонував заборонити ЗМІ використовувати неназвані джерела інформації

Про це повідомляє «Радіо Свобода».

Виступаючи на зібранні консервативних активістів Республіканської партії, Дональд Трамп заявив, що такі ЗМІ «вигадують свої історії й вигадують їхні джерела».

«Їм не можна дозволяти використовувати «джерела», якщо вони будуть без імені. Хай буде ім’я, і щоб більше не було «джерел», – заявив президент США.

Видання зазначає, що Дональд Трамп уже не вперше накидається на засоби інформації за їхні, за його словами, «фальшиві новини» навколо нього та його адміністрації, що висвітлюють деякі аспекти їхньої діяльності в непривабливому світлі. Кілька таких повідомлень, що посилалися на неназвані власні джерела журналістів, дійсно виявилися неточними чи перекрученими. У Білому домі наполягають, що Трамп не проти всіх засобів інформації, а лише проти тих, що публікують «фальшиву», за його словами, інформацію.

Практика використання неназваних джерел, звична у пресі, особливо поширена у США, коли посадовці, добре відомі співрозмовникам, навіть на офіційних прес-конференціях повідомляють деяку інформацію за умови, що їхнє ім’я не буде назване. До цієї практики регулярно вдаються й посадовці адміністрації Трампа.

Нагадаємо, президент США Дональд Трамп назвав низку провідних американських газет і телеканалів ЗМІ - The New York Times, NBC, ABC, CBS, CNN - ворогами американського народу.

Раніше американське видання The New York Times повідомило, що члени виборчого штабу Дональда Трампа та інші наближені до республіканця люди мали регулярні контакти з високопоставленими співробітниками російських спецслужб упродовж року, який передував виборам у США.

Після цього президент США Дональд Трамп назвав незаконною передачу даних засобам масової інформації розвідувальним співтовариством.

Раніше Дональд Трамп вже розкритикував впливові американські видання The New York Times і The Washington Post за те, як вони висвітлюють його діяльність.

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
1115
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду