СБУ звинувачує запорізького журналіста у діяльності в інтересах Кремля

СБУ звинувачує запорізького журналіста у діяльності в інтересах Кремля

22 Лютого 2017
1666
22 Лютого 2017
19:09

СБУ звинувачує запорізького журналіста у діяльності в інтересах Кремля

1666
Голова Служби безпеки України Василь Грицак назвав запорізького журналіста, екс-головного редактора ІА «Новый регион» Павла Золотарьова (у Facebook Павел Мясоедов) причетним до діяльності щодо популяризації ідей федералізації України, яка фінансується з Москви.
СБУ звинувачує запорізького журналіста у діяльності в інтересах Кремля
СБУ звинувачує запорізького журналіста у діяльності в інтересах Кремля

Про це він повідомив під час брифінгу 21 лютого.

Голова СБУ Василь Грицак заявив, що «Росія змінила тактику, вони почали фінансувати політичну активність в нашій державі. Одна з цілей - прихована федералізація».

За його словами, йдеться про регіональні проекти «Закарпатський край», «Одеса за порто-франко», «Соціальне Запоріжжя», «Слобожанщина», «Громадська рада Дніпропетровщини», «Бессарабська республіка "Буджак"», «Галичина».

За даними СБУ, організаторами цієї діяльності на території України були помічник колишнього міністра освіти та науки Дмитра Табачника Антон Кузьменко, екс-головний редактор запорізького відділення проросійського інформагентства «Новый регион» Павло Золотарьов і учасники проекту «Українська федерація», ініційованого громадським рухом Віктора Медведчука «Український вибір».

Василь Грицак розповів, що вони отримували вказівки та фінансування від російських кураторів з метою впливу на обласні ради, аби ті зверталися до президента й інших керівників держави з проханням надати особливий статус регіонам, створити вільні економічні зони, укласти договори про розподіл повноважень, зробити посаду губернатора виборною.

Голова СБУ надав записи перехоплених переговорів між учасниками угрупування. На одному з аудіо Павло Золотарьов домовляється з посередником у Житомирській облраді та помічником Табачника Кузьменком про гроші, які треба заплатити депутатам за ухвалення радою потрібних рішень.

Записи, як виходить з розмов, було зроблено у листопаді минулого року.

Як повідомляє «Громадське ТБ. Запоріжжя», Павло Золотарьов (Павел Мясоедов) до недавна був відомий в  Запоріжжі як піарник та блогер.

На фото - Павло Золотарьов

Фото: akzent.zp.ua

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
1666
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду