У Фірташа спростували повідомлення у ЗМІ про його арешт (ОНОВЛЕНО)

У Фірташа спростували повідомлення у ЗМІ про його арешт (ОНОВЛЕНО)

21 Лютого 2017
1655
21 Лютого 2017
18:10

У Фірташа спростували повідомлення у ЗМІ про його арешт (ОНОВЛЕНО)

1655
Прес-служба українського бізнесмена, власника групи телеканалів «Інтер» Дмитра Фірташа заперечує, що його арештували у будівлі суду в Австрії.
У Фірташа спростували повідомлення у ЗМІ про його арешт (ОНОВЛЕНО)
У Фірташа спростували повідомлення у ЗМІ про його арешт (ОНОВЛЕНО)

Про арешт Дмитра Фірташа повідомив австрійський телеканал ORF.

«Фірташ був заарештований незабаром після прийняття рішення Земельного суду Відня на підставі європейського ордера на арешт», - йдеться в повідомленні, яке цитує «Укрінформ».

Український олігарх перебував на волі під рекордно високою заставою, але був заарештований, зауважує ЗМІ.

Телеканал також зазначає, що олігарх відреагував на оголошення вироку суду з «тихим жахом».

Арешт Фірташа підтвердили Deutsche Welle у прокуратурі Відня. Як заявила речниця відомства, технічно затримання не пов'язане з рішенням австрійського суду й здійснюється на підставі європейського ордера, виданого Іспанією, де його звинувачують у відмиванні грошей.

Американський журналіст Саймон Шустер також повідомив у Twitter, що Дмитра Фірташа арештували у будівлі суду Відня.

«Фірташ тільки що був затриманий в будівлі суду австрійською поліцією. Юристи підтверджують, що він зараз перебуває під вартою»,  – написав він.

Водночас прес-служба олігарха спростовує ці повідомлення, повідомляє «Українська правда».

«Інформація про арешт не відповідає дійсності. Там не було поліції. Судовий пристав відтіснив журналістів, які не давали Фірташу вийти із зали суду», - повідомили у прес-службі.

Раніше кореспондент Insider Сергій Щербина повідомив, що Вищий земельний суд Відня вважає допустимою екстрадицію бізнесмена, власника телеканалу «Інтер» Дмитра Фірташа в США. Остаточне рішення про екстрадицію прийматиме федеральний міністр юстиції.

Нагадаємо, У США Дмитра Фірташа звинувачують у тому, що він за допомогою хабарів на загальну суму у 18,5 мільйонів доларів хотів отримати дозволи на видобуток титану в Індії. Олігарху загрожує до 50 років тюрми і конфіскація всіх активів.

Навесні 2015 року у суді першої інстанції в Австрії, де перебуває олігарх, Фірташ здобув перемогу, його адвокати домоглися відмови у видачі олігарха до США.

Пізніше Дмитро Фірташ був оголошений у розшук Антикорупційною прокуратурою Іспанії разом з двома своїми імовірними спільниками - громадянами України. Його звинувачують у відмиванні грошей, повідомив представник іспанської прокуратури. Одночасно з видачею ордера на розшук у Барселоні і в місті-курорті Марбельї 24 листопада були затримані п'ять інших ймовірних спільників олігарха.

За даними прокуратури, ці люди створили для Фірташа низку офшорних компаній, хоча певна частка капіталів осідала в Іспанії та вкладалася в нерухомість. Йдеться, за даними прокуратури, про «десятки мільйонів євро незаконного походження».

Прокуратура Відня (Австрія) підтвердила отримання запиту на екстрадицію українського бізнесмена, власника каналу «Інтер» Дмитра Фірташа до Іспанії. Рішення ухвалюватиметься після вивчення змісту запиту.

Фірташ також витратив $780 тис на лобіювання своїх інтересів у США через компанію політичного експерта та публіциста Ланні Джессі Девіса.

Фото: Twitter Саймона Шустера

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
1655
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду