У Миколаєві журналіст «Преступности.НЕТ» виграв апеляцію у місцевої поліції

У Миколаєві журналіст «Преступности.НЕТ» виграв апеляцію у місцевої поліції

21 Лютого 2017
1666
21 Лютого 2017
12:35

У Миколаєві журналіст «Преступности.НЕТ» виграв апеляцію у місцевої поліції

1666
Одеський апеляційний адміністративний суд постановив залишити без змін рішення Миколаївського суду, який зобов’язав миколаївську поліцію надати кореспонденту інтернет-видання «Преступности.НЕТ» Андрію Лохматову список П.І.Б. та посад всіх співробітників відомства
У Миколаєві журналіст «Преступности.НЕТ» виграв апеляцію у місцевої поліції
У Миколаєві журналіст «Преступности.НЕТ» виграв апеляцію у місцевої поліції

Про це повідомляє Інститут масової інформації (ІМІ).

У липні 2016 року полковник Євген Ковтун у відповідь на інформаційний запит кореспондента Андрія Лохматова замість списку всіх співробітників Головного управління Національної поліції в Миколаївській області надав список прізвищ і посад тільки керівників структурних та територіальних підрозділів миколаївської поліції. На думку Ковтуна, інша інформація має обмежений доступ.

Журналіст подав позов до Миколаївського окружного адміністративного суду та виграв справу: суд зобов'язав поліцію надати журналісту список ПІБ всіх співробітників.

Як повідомляє ІМІ, Головне управління Нацполіції в Миколаївській області не погодилось з цим рішенням та подало скаргу до Одеського апеляційного адміністративного суду, який, в свою чергу, розглянувши справу, постановив відмовити поліції та залишити рішення суду першої інстанції без змін.

Згідно з рішенням, колегія суддів апеляційного суду повністю погодилась з думкою свого колеги з Миколаївського окружного адміністративного суду в тому, що ПІБ співробітників поліції не можуть бути таємницею.

 «Колегія суддів погоджується з позицією суду першої інстанції в тому, що прізвище, ім'я, по батькові, місце роботи (проходження служби) та посади декларанта в частині 1 статті 47 Закону відсутні, а тому не належать до інформації з обмеженим доступом ... З огляду на вимоги частини 6 статті 6 Закону України «Про доступ до публічної інформації», пункту 1 частини 1 статті 46, частини 1 статті 47, 52-1 Закону «Про запобігання та протидію корупції» - прізвище, ім'я, по батькові, місце роботи (проходження служби) та посади співробітників ГУНП в Миколаївській області та його територіальних підрозділів є публічною інформацією, яка не відноситься до інформації з обмеженим доступом, за винятком тих осіб, які займають посади, перебування на яких становить державну таємницю», - йдеться в постанові Одеського апеляційного адміністративного суду.

Нагадаємо, в листопаді 2016 року Управління Служби безпеки України в Миколаївській області відмовило журналістці Миколаївського центру журналістських розслідувань Тетяні Медведєвій в отриманні копій декларації про доходи начальника управління та його заступників, назвавши цю інформацію державною таємницею. Офіс Омбудсмена відкрив провадження.

 

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
1666
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду