У робочій групі НСЖУ з питань реформування газет працюватимуть фахівці Мінюсту

У робочій групі НСЖУ з питань реформування газет працюватимуть фахівці Мінюсту

21 Лютого 2017
1467
21 Лютого 2017
09:20

У робочій групі НСЖУ з питань реформування газет працюватимуть фахівці Мінюсту

1467
Міністерство юстиції України ухвалило рішення делегувати до складу робочої групи Національної спілки журналістів України (НСЖУ) з питань реформування комунальних газет трьох своїх фахівців
У робочій групі НСЖУ з питань реформування газет працюватимуть фахівці Мінюсту
У робочій групі НСЖУ з питань реформування газет працюватимуть фахівці Мінюсту

Про це йдеться у листі до НСЖУ від заступника Міністра юстиції з питань державної реєстрації Павла Мороза, повідомляє прес-служба Спілки.

Зокрема, відомство делегує начальника відділу правової експертизи документів друкованих засобів масової інформації та інформаційних агентств Управління реєстрації громадських формувань, друкованих засобів масової інформації та інформаційних агентств Департаменту державної реєстрації та нотаріату Маріну Семенко; начальника відділу нормативно-правового забезпечення державної реєстрації юридичних осіб та фізичних осіб – підприємців Управління нормативно-правового забезпечення державної реєстрації Департаменту приватного права Анну Соколову; головного спеціаліста відділу забезпечення діяльності комісії з питань розгляду скарг у сфері державної реєстрації юридичних осіб та фізичних осіб – підприємців Управління розгляду звернень та забезпечення діяльності комісії з питань розгляду скарг у сфері державної реєстрації Департаменту державної реєстрації та нотаріату Тамару Золотаренко.

Таке рішення прийнято у відповідь на звернення керівництва НСЖУ щодо необхідності об’єднання зусиль Спілки та Мінюсту для реалізації масштабної програми супроводу  роздержавлення комунальних та державних газет.

«Перед колективами редакцій постає багато питань, пов’язаних із роздержавленням – відходом газет від органів влади і  перетворенням на приватний медіабізнес,- наголосив в.о.голови НСЖУ Сергій Томіленко. –  І фахівці саме Міністерства юстиції можуть реально допомогти належному виконанню на місцях Закону про реформування».

У Спілці підкреслюють, що від редакторів щодня надходять запити щодо тих чи інших питань реформування, державних реєстраційних дій, щодо захисту прав у ситуації тиску від органів влади чи політиків, щодо отримання проектів документів, методичної допомоги персоналу тощо.

Прес-служба зазначила, що складу робочої групи НСЖУ входять редактори комунальних ЗМІ, активісти Спілки, медіаюристи. Куратором роботи є секретар НСЖУ, головний редактор газети «Обрії Ізюмщини» Костянтин Григоренко.

Як писав «Детектор медіа», нещодавно НСЖУ було досягнуто домовленостей про розробку Мінюстом першої рекомендації для реєстраторів щодо процедури перетворення комунальних редакцій у підприємства, засновані трудовими колективами.

Днями у Міністерстві юстиції України (Мінюсті) звернулись до редаткорів комунальних ЗМІ, які беруть участь у роздержавленні, з проханням не зволікати з перееєстрацією та роз’яснили ситуацію щодо старих свідоцтв. 

Свідоцтва про реєстрацію комунальних друкованих ЗМІ, які є учасниками пілотного етапу реформування і які не встигли перереєструватися до кінця 2016 року, не будуть анульовані.

НСЖУ нагадує, що для редакцій комунальних ЗМІ діє юридична «гаряча лінія». Залишити запит на консультацію можна на сайті Спілки або за посиланням.

26 грудня 2015 року Президент України Петро Порошенко підписав Закон України «Про реформування державних і комунальних друкованих засобів масової інформації». Закон набув чинності 1 січня 2016 року.

 

 

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
1467
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду