Поліція заявляє, що Семенченко розповсюдив у ЗМІ фейковий документ

Поліція заявляє, що Семенченко розповсюдив у ЗМІ фейковий документ

19 Лютого 2017
1645
19 Лютого 2017
17:18

Поліція заявляє, що Семенченко розповсюдив у ЗМІ фейковий документ

1645
Правоохоронці розпочали перевірку щодо появи вихідного документу Донецької обласної військово-цивільної адміністрації (ОВЦА), який вчора був опублікований народним депутатом України Семеном Семенченком («Самопоміч»).
Поліція заявляє, що Семенченко розповсюдив у ЗМІ фейковий документ
Поліція заявляє, що Семенченко розповсюдив у ЗМІ фейковий документ

Про це повідомляє Відділ комунікації поліції Донецької області.

Раніше, як повідомляє «Укрінформ», Семен Семенченко опублікував листа нібито від імені голови Донецької обласної військово-цивільної адміністрації Павла Жебрівського до начальника Головного управління Нацполіції (ГУ НП) в Донецькій області В’ячеслава Аброськіна із вказівкою розблокувати залізничну колію.

Перекриття колій проводиться за участі кількох народних депутатів в рамках акції з блокування торгівлі з тимчасово окупованими територіями на Донбасі.

Начальник ГУ НП в Донецькій області В’ячеслав Аброськін заявив, що лист, розповсюджений у ЗМІ народним депутатом, не надходив до його управління. За його словами, документ викликає сумніви у справжності.

Павло Жебрівський також повідомив, що за вказаною нумерацією вихідних документів з ВЦА не надсилалось.

«Відповідно до своїх повноважень я не маю права давати вказівок - і ніколи їх не даю! - керівникові обласного управління Нацполіції. Такі вказівки йому можуть давати тільки керівники Національної поліції України або керівники Міністерства внутрішніх справ. І депутати, які поширюють цей сфальсифікований лист, мали б такі тонкощі знати», - наголосив Павло Жебрівський.

За розпорядженням начальника ГУНП в Донецькій області В’ячеслава Аброськіна даний факт було зареєстровано у Єдиному журналі заяв та повідомлень громадян про кримінальні правопорушення та інші події та розпочато відповідну перевірку, яку здійснює Краматорський відділ поліції.

В рамках перевірки народний депутат Семен Семенченко запрошується до Краматорського ВП (м. Краматорськ, вул. Академічна, буд. 25) для дачі роз’яснень за вказаними подіями, а також надання документу для його подальшого вивчення та встановлення походження.

Читайте також статтю на MediaSapiens «Натисніть, щоб розблокувати. Огляд підсумкових тижневиків ICTV, «Україна», «1+1», «Інтер» і 5 каналу за 12 лютого 2017 року».

Фото: mrpl.city

 

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
1645
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду