МЗС Франції заявляє, що не допустить кібервтручання Росії у президентські вибори

МЗС Франції заявляє, що не допустить кібервтручання Росії у президентські вибори

19 Лютого 2017
1418
19 Лютого 2017
12:52

МЗС Франції заявляє, що не допустить кібервтручання Росії у президентські вибори

1418
Міністр закордонних справ Франції звинуватив Москву у серії кібератак, пов’язаних з виборами, заявивши, що такі дії є «неприйнятними». В інтерв’ю Journal du Dimanche міністр Жан-Марк Ейро заявив, що атаки спрямовані щодо проєвропейського кандидата Еммануеля Макрона.
МЗС Франції заявляє, що не допустить кібервтручання Росії у президентські вибори
МЗС Франції заявляє, що не допустить кібервтручання Росії у президентські вибори

Про це повідомляє «Радіо Свобода».

Жан-Марк Ейро зазначив, що ультраправа кандидатка Марін Ле Пен і консервативний кандидат Франсуа Фійон займають проросійські і антиєвропейські позиції.

«Росія першою стверджувала, що невтручання у внутрішні справи є головним правилом… Франція не допустить того, щоб її вибір був продиктований», – сказав він.

«Така форма втручання в демократичне життя Франції є неприйнятною, і я її відкидаю», – додав міністр.

Твердження про втручання Росії прозвучали на тлі суперечностей, що Москва втрутилася в 2016 році в президентські вибори в США.

«Після того, що сталося в Сполучених Штатах, це наш обов’язок вжити всіх необхідних заходів для забезпечення того, щоб чесність нашого демократичного процесу поважалася», – сказав Ейро.

Росія заперечує заяви про те, що кандидат партії En Marche! («Вперед!») на виборах президента Франції Еммануель Макрон став мішенню російських засобів інформації й інтернет-атак.

Нагадаємо, раніше генеральний секретар партії En Marche! Рішар Ферран заявив, що кандидат цієї партії на виборах президента Франції Еммануель Макрон є мішенню російських засобів інформації та інтернет-атак.

Перед цим міністр оборони Франції Жан-Ів ле Дріан заявив, що його країна не менш вразлива для кібератак, ніж США, тому Міноборони збільшить свої ресурси щодо захисту від них.

Вибори президента Франції пройдуть в два тури - 23 квітня і 7 травня. На пост президента свої кандидатури висунули лідер партії «Національний фронт» Марін Ле Пен, екс-прем'єр Франсуа Фійон, колишній міністр економіки країни Еммануель Макрон, який висувається від партії «Вперед!».

Нещодавно журналіста телеканалу TF1 вигнали з прес-конференції Марін Ле Пен. Журналіст спробував взяти у пані Ле Пен коментар щодо заяв про те, що вона використовувала кошти Європейського парламенту аби виплачувати заробітну плату співробітникам своєї політичної партії. Двоє охоронців вивели журналіста за двері, в той час як оператор зняв інцидент на відео.

Ілюстрація: podrobnosti.ua

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
1418
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду