СБУ заявляє, що не має можливостей для блокування контенту в інтернеті

СБУ заявляє, що не має можливостей для блокування контенту в інтернеті

15 Лютого 2017
1138
15 Лютого 2017
18:41

СБУ заявляє, що не має можливостей для блокування контенту в інтернеті

1138
Керівник апарату голови СБУ Олександр Ткачук заявив, що в Україні діє свобода слова і немає механізмів, які б давали Службі безпеки блокувати контент в інтернеті.
СБУ заявляє, що не має можливостей для блокування контенту в інтернеті
СБУ заявляє, що не має можливостей для блокування контенту в інтернеті

Про це він повідомив на брифінгу 15 лютого, передає «112 Україна».

«В Україні діє свобода слова, у нас немає механізмів, які б давали спецслужбам блокувати контент в інтернеті. Будь-яка людина може говорити все, що хоче. При цьому РФ намагається маніпулювати і спотворює це право і цю свободу. Ми приділяємо увагу роз'ясненню суті того, що відбувається, ми закликаємо громадян бути пильними і перевіряти джерела інформації в інтернеті. На жаль, дуже часто використовуються певні резонансні заклики, щоб привернути увагу і маніпулювати свідомістю», - заявив Олександр Ткачук.

Він наголосив, що СБУ закликає до співпраці у виявленні в інтернеті «російських вух».

«Закликаємо всіх до співпраці і взаємодії. Інформація, яка потрапить до уваги, може бути передана вами в СБУ, ми будемо реагувати. Якщо ми разом будемо бачити ці невеликі, але дуже злі російські вуха, що стирчать з цих акаунтів, ми зможемо впоратися з цією проблемою», - закликав Олександр Ткачук.

У спецслужбі пообіцяли розробити спеціальні рекомендації громадянам, як виявити небезпечну інформацію.

«Є прості, але доступні для всіх засоби, які дозволяють перевірити реєстрацію сайту, дозволяють подивитися, якщо це якийсь новий друг або людина, яка дуже хоче з вами потоваришувати в соціальних мережах, коли цей аккаунт був зареєстрований. Або в цьому записі дійсно відбувається якесь життя, чи це якийсь бот, який просто буде вам штовхати потрібні новини, які розроблені недалеко від Луб'янки.

Можливо, ми розробимо певні рекомендації, які виставимо на нашому сайті. У нас, наприклад, є інформація на нашому сайті про те, як себе вести, якщо знаходиш якийсь підозрілий предмет. Є певні поради для простих громадян, як їм себе вести. Ми з цього приводу ще попрацюємо», - зазначив Ткачук.

Раніше Олександр Ткачук заявив, що Служба безпеки України припускає реалізацію насильницького сценарію на заходах до річниці Євромайдану. При цьому він звинувачує у спробах дестабілізації політичної ситуації в Україні спільноти в соціальних мережах «Патріоти України», «Українська революція», «Всі на Майдан», «Продовження революції гідності», «Майдан-3», «Ми патріоти України» і заявляє, що вони адмініструються з території РФ.

Нагадаємо, одеське інформаційне видання «Мегафон» написало про місцевого журналіста, колишнього співробітника каналу «АТВ» Григорія Кваснюка, який в своїх відеосюжетах відкрито пропагує «руський мир» та славить терористів так званих «ДНР/ЛНР». Одеські журналісти вважають, що Служба безпеки України має звернути увагу на роботу журналістка Кваснюка.

Фото: «112 Україна»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
1138
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду