СБУ звинувачує декілька спільнот в соцмережах у маскуванні як патріотичні й спробах дестабілізації

СБУ звинувачує декілька спільнот в соцмережах у маскуванні як патріотичні й спробах дестабілізації

15 Лютого 2017
6642
15 Лютого 2017
17:40

СБУ звинувачує декілька спільнот в соцмережах у маскуванні як патріотичні й спробах дестабілізації

6642
Служба безпеки України припускає реалізацію насильницького сценарію на заходах до річниці Євромайдану. При цьому СБУ звинувачує у спробах дестабілізації політичної ситуації в Україні спільноти в соціальних мережах «Патріоти України», «Українська революція», «Всі на Майдан», «Продовження революції гідності», «Майдан-3», «Ми патріоти України» і заявляє, що вони адмініструються з території РФ.
СБУ звинувачує декілька спільнот в соцмережах у маскуванні як патріотичні й спробах дестабілізації
СБУ звинувачує декілька спільнот в соцмережах у маскуванні як патріотичні й спробах дестабілізації

Про це повідомляє «112 Україна» з посиланням на брифінг керівника апарату голови СБУ Олександра Ткачука 15 лютого.

«Найближчим часом і співробітники нашої служби візьмуть участь у пам'ятних заходах, які будуть присвячені святкуванню Революції Гідності і пам'яті героїв Небесної Сотні. Але ми бачимо, що РФ намагається використати цей привід для провокування сутичок насильства і масових заворушень.

За нашими даними тільки в Києві з 18 по 22 лютого планується приблизно 18 масових заходів різними організаторами. У підготовці восьми з цих заходів ми фіксуємо певні ознаки можливого використання насильницьких сценаріїв. При цьому з цих восьми заходів три організовуються з території РФ», - розповів він.

Далі ОлександрТкачук навів кілька прикладів.

«Один з них громадянин РФ Сергій Олександрович Жук, про якого вже з'явилася певна інформація в ЗМІ, 1981 року народження. Ми, проаналізувавши ситуацію, яка є у відкритих джерелах, повністю підтверджуємо і надаємо додаткову інформацію про те, хто ця людина і чим вона займається.

Як ви знаєте, він брав участь у терористичному угрупованні "ДНР" під позивним "Москва". В даний час знаходиться на території РФ. З залученням цього росіянина були створені профілі вигаданих осіб у соціальних мережах: Микола Гайдук і Степан Мазур», - сказаві він.

За його словами, через соціальні мережі з використанням цих профілів здійснюється інформаційно-психологічний вплив на українських користувачів.

«Маскуючись патріотом України, Сергій Жук тривалий час, користуючись довірою наших громадян, намагається спровокувати масові заворушення в Києві. За нашими даними, він безпосередньо причетний до створення та адміністрування таких спільнот в соціальних мережах: "Патріоти України", "Українська революція", "Всі на Майдан", "Продовження революції гідності", "Майдан-3", "Ми патріоти України" . Всі ці соціальні мережі адмініструють з території РФ саме цією особою», - заявив Ткачук.

Нагадаємо, одеське інформаційне видання «Мегафон» написало про місцевого журналіста, колишнього співробітника каналу «АТВ» Григорія Кваснюка, який в своїх відеосюжетах відкрито пропагує «руський мир» та славить терористів так званих «ДНР/ЛНР». Одеські журналісти вважають, що Служба безпеки України має звернути увагу на роботу журналіста Кваснюка.

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
6642
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду