У Маріуполі телеканал Ахметова 40 хвилин транслював передачу РЕН ТВ

У Маріуполі телеканал Ахметова 40 хвилин транслював передачу РЕН ТВ

14 Лютого 2017
3207
14 Лютого 2017
16:15

У Маріуполі телеканал Ахметова 40 хвилин транслював передачу РЕН ТВ

3207
11 лютого у Маріуполі Донецької області в ефірі телеканалу МТВ (Маріупольське телебачення) протягом 40 хвилин транслювали телевізійну передачу виробництва російського телеканалу РЕН ТВ, зміст якої мав антиукраїнський характер. Місцева громадська організація «Ініціативна група “Разом”» звернулась зі скаргою до Національної ради України з питань телебачення і радіомовлення з проханням провести перевірку телеканалу.
У Маріуполі телеканал Ахметова 40 хвилин транслював передачу РЕН ТВ
У Маріуполі телеканал Ахметова 40 хвилин транслював передачу РЕН ТВ

Про це повідомляє Інститут масової інформації (ІМІ).

Зокрема, в ефірі телеканалу МТВ транслювалася передача під назвою «Территория заблуждений с Игорем Прокопенко» (випуск 58 від 01.04.2014).

«Зміст вищевказаної телевізійної передачі зводився до низки пропагандистських антиукраїнських тверджень, а саме, що Україна “штучна” держава, а Грушевський взагалі австрійський “грантоїд”, та багато іншої інформації та висловлювань, що ставлять під сумнів державний суверенітет України, існування Української нації та несуть образу громадянам України», - йдеться у зверненні організації до Нацради.

Як повідомив ІМІ представник Нацради в Донецькій області Олександр Толстогузов, регулятор, скоріш за все, призначить перевірку за цим фактом телеканалу.

«Зараз це буде, швидше за все, рішення про позапланову перевірку, потім штраф або попередження. І розтягнеться все це на два-п’ять тижнів. Я неодноразово пропонував народним депутатам прискорити та спростити процедуру накладення штрафів, позбавлення ліцензій та введення поняття тимчасового призупинення мовлення (трансляції) в зоні АТО. Але віз і донині там», - сказав він.

ІМІ зазначає, що у Facebook трансляція цієї передачі викликала обговорення серед маріупольців, завдяки оперативності яких вдалося зняти з ефіру відеозріз цієї програми.

Директорка каналу Ірина Дудіна, яка є депутаткою міської ради від Опозиційного блоку, на численні запитання з цього приводу, відповіла у Фейсбуці, що «цей факт не залишиться без уваги».

ІМІ повідомляє, що власником 99,99% телеканалу МТВ є ТОВ «Метінвест холдинг», який належить Рінату Ахметову.

Нагадаємо, 19 січня Національна рада з питань телебачення і радіомовлення призначила позапланову перевірку телеканалу СТБ щодо дотримання норм законодавства під час трансляції 15 січня програми «Битва екстрасенсів» виробництва російського телеканалу ТНТ.

У 2016 році Нацрада вилучила з Переліку іноземних програм, зміст яких відповідає вимогам Європейської конвенції про транскордонне телебачення і законодавства України, 50 телеканалів.

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
3207
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду