Мінфін планує виділити 52 млн грн на кіберзахист

Мінфін планує виділити 52 млн грн на кіберзахист

14 Лютого 2017
1100
14 Лютого 2017
13:40

Мінфін планує виділити 52 млн грн на кіберзахист

1100
Міністерство фінансів України має намір витратити у 2017 році 52 млн грн на забезпечення кібербезпеки державних інформаційних ресурсів.
Мінфін планує виділити 52 млн грн на кіберзахист
Мінфін планує виділити 52 млн грн на кіберзахист

Про це повідомляє Liga.net з посиланням на прес-службу відомства.

«Кошти підуть на покупку серверного та комутаційного обладнання, систем зберігання даних, антивірусного програмного забезпечення, послуг з технічного захисту інформації, послуг з надання захищеного доступу до мережі інтернет», - повідомили у Мінфіні.

У грудні Кабмін уже виділив Мінфіну та Державній казначейській службі 80 млн грн з резервного фонду на оновлення мережевого обладнання після хакерських атак.

Нагадаємо, 13 лютого Президент України Петро Порошенко підписав указ «Про рішення Ради національної безпеки і оборони України від 29 грудня 2016 року "Про загрози кібербезпеці держави та невідкладні заходи з їх нейтралізації"».

За шість місяців 2016 року було зареєстровано 556 злочинів у сфері використання комп’ютерів, систем та комп’ютерних мереж і мереж електрозв’язку.

У СБУ повідомили, що організація кібератак на українські держструктури може коштувати мільйони доларів. 

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
1100
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду