У Білорусі пояснили затримання Жадана «непорозумінням»

У Білорусі пояснили затримання Жадана «непорозумінням»

13 Лютого 2017
1112
13 Лютого 2017
09:00

У Білорусі пояснили затримання Жадана «непорозумінням»

1112
У міністерстві закордонних справ Білорусі пояснили затримання Сергія Жадана непорозумінням. Український письменник вже у Києві
У Білорусі пояснили затримання Жадана «непорозумінням»
У Білорусі пояснили затримання Жадана «непорозумінням»

Про це Жадан повідомив в ефірі телеканалу «112 Україна», пише 112.ua.

«До мене звернулися представники МЗС Білорусі й сказали, що це непорозуміння, проблему вирішили», –  сказав він.

Жадан підкреслив, що для нього заборона на в'їзд до Білорусі була несподіванкою. «За даними правоохоронців, я був у списках з 2015 р. Потім мене зі списків виключили, а потім знову додали. Для мене це все безглуздо. Про який тероризм ідеться? Це якась маячня. До нього стосунок я маю хіба що через те, що його засуджую... Був у Білорусі минулого літа. Тоді про заборону ніхто не говорив», –  сказав він.

Наразі письменник вже прибув до Києва.

«Спокійно перетнув кордон. Проблем не виникло», –  додав він.

Нагадаємо,  вчора, 10 лютого, у готелі в столиці Білорусі міліція затримала українського письменника Сергія Жадана через заборону в’їзду до Російської Федерації.  Згодом Сергію Жадану поставили штамп про заборону в'їзду до Білорусі на невизначений термін.

Перша віце-спікерка Верховної Ради, представниця України в гуманітарній підгрупі на переговорах у Мінську Ірина Геращенко повідомила, що посольство України в Білорусі та МЗС Украіни  готують ноту з приводу затримання у Мінську українського письменника Сергія Жадана.

Пізніше стало відомо, що міністр закордонних справ України Павло Клімкін провів телефонну розмову з головою МЗС Білорусі щодо затримання в Мінську українського поета.

Згодом влада Білорусі скасувала заборону на в'їзд для українського письменника Сергія Жадана.

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
1112
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду