СБУ і Нацполіція не стежили за журналістами «Української правди» - Аваков

СБУ і Нацполіція не стежили за журналістами «Української правди» - Аваков

8 Лютого 2017
1474
8 Лютого 2017
17:59

СБУ і Нацполіція не стежили за журналістами «Української правди» - Аваков

1474
Міністр внутрішніх справ Арсен Аваков заявив, що українські спецслужби та Нацполіція не мають інформації щодо стеження за співробітниками «Української правди».
СБУ і Нацполіція не стежили за журналістами «Української правди» - Аваков
СБУ і Нацполіція не стежили за журналістами «Української правди» - Аваков

Про це він сказав на прес-конференції у середу, 8 лютого, повідомляє «Українська правда».

«Ми перевіряли два факти: чи мало місце стеження Нацполіцією за Притулою, Шереметом та журналістами УП, і чи мали інші спецслужби України такі матеріали», - сказав Арсен Аваков.

Міністр запевнив, що стеження не було.

«Ми отримали від СБУ відповідь, що у них такого стеження не було. Такого стеження не було і в Нацполіції», - додав міністр.

На запитання «Української правди», чи є у слідства інформація щодо прослуховування телефону Павла Шеремета та інших журналістів видання, керівник кримінального блоку МВС Олександр Вакуленко відповів, що таких фактів немає.

Нагадаємо, головна редакторка  «Української правди» Севгіль Мусаєва-Боровик повідомила, що розмови співробітників редакції, зокрема журналіста Павла Шеремета, якого було вбито влітку 2016 року, прослуховувались.

28 жовтня «УП» опублікувала матеріал «Вуха влади. Як стежать за роботою журналістів УП (ДОКУМЕНТИ)»  з документальними доказами стеження за журналістамивидання  і роботою редакції.

Згодом стало відомо, що журналісти «Української правди» вимагають у президента Петра Порошенка і силовиків пояснень щодо прослуховування працівників видання протягом року. Як зазначає видання, у розпорядження редакції потрапили звіти слідчих щодо розмов співробітників редакції, починаючи з жовтня 2015 року.

Керівник апарату СБУ Олександр Ткачук підтвердив, що служба отримувала запит від «Української правди» стосовно підозр журналістів видання, що їх розмови прослуховуються. За його словами, СБУ, згідно до закону, не має права оприлюднювати таку інформацію.

У жовтні керівник апарату СБУ Олександр Ткачук заявив, що матеріали про прослуховування та стеження, викладені в статті «Української правди» під назвою «Вуха влади. Як стежать за роботою журналістів УП (ДОКУМЕНТИ)», є сумнівними доказами і закликав «не створювати сенсації там, де її не існує».

У листопаді Служба безпеки України (СБУ) порушила справу за фактом прослуховування журналістів «Української правди». В рамках справи була допитана головна редакторка видання Севгіль Мусаєва.

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
1474
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду