У Twitter виявлено масштабну бот-мережу – Кіберполіція

У Twitter виявлено масштабну бот-мережу – Кіберполіція

6 Лютого 2017
1745
6 Лютого 2017
15:00

У Twitter виявлено масштабну бот-мережу – Кіберполіція

1745
У соціальній мережі Twitter фахівці виявили більше 350 тис «сплячих» спамерських роботів. Бот-мережа складається з фальшивих акаунтів, які можуть використовуватися для виведення в тренди новин, троллінгу, політичного піару
У Twitter виявлено масштабну бот-мережу – Кіберполіція
У Twitter виявлено масштабну бот-мережу – Кіберполіція

Про це повідомляється на сайті Департаменту Кіберполіції України.

 Як зазначено, «ботнет» був знайдений випадково, в ході аналізу одного відсотка випадкових англомовних Twitter-акаунтів (близько 6 млн акаунтів) і їх останніх записів. Свою знахідку фахівці назвали Star Wars «ботнетом», бо 350 тис акаунтів регулярно цитують випадкові уривки з книг «Зоряні війни» і в основному використовують для цього Windows Phone пристрої.  

«Боти нібито писали свої повідомлення з випадкових місць в Північній Америці і Європі, і це була усвідомлена спроба зробити їх повідомлення більш схожими на справжні. Однак цей спосіб маскування дав і зворотній ефект: при нанесені на карту, фальшиві геотеги виглядали абсолютно аномально. Але важливо відзначити, що таку аномалію могла помітити лише людина, що дивиться на карту, комп'ютерні алгоритми не впоралися б із завданням», - пишуть експерти.

Фахівці зазначають, що «ботнет» був створений 20 червня 2013 року і публікував повідомлення 150 тис разів в день.

Як повідомляється, крім Star Wars «ботнету» експертам вдалося знайти ще один, навіть більшого розміру (близько півмільйона акаунтів), але інформація про нього поки не розкривається.

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
1745
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду