Польські журналісти закликають владу Росії звільнити Романа Сущенка

Польські журналісти закликають владу Росії звільнити Романа Сущенка

3 Лютого 2017
1095
3 Лютого 2017
17:10

Польські журналісти закликають владу Росії звільнити Романа Сущенка

1095
Асоціація польських журналістів (Stowarzyszenia Dziennikarzy Polskich, SDP) закликала владу Росії зняти звинувачення з власного кореспондента «Укрінформу» Романа Сущенка і негайно звільнити його.
Польські журналісти закликають владу Росії звільнити Романа Сущенка
Польські журналісти закликають владу Росії звільнити Романа Сущенка

Про це йдеться в опублікованій на сайті SDP заяві Асоціації.

«Керівництво Асоціації польських журналістів закликає російську владу зняти звинувачення з українського журналіста Романа Сущенка і здійснити кроки щодо його негайного звільнення»,- йдеться в документі.

Як зазначається у заяві Асоціація польських журналістів, власного кореспондента «Укрінформу» у Франції заарештовано в Росії 30 вересня минулого року, і відтоді журналіст не отримав дозволу побачитись з родиною, йому відмовлено також у зустрічі зі священиком.

Крім того Роман Сущенко не отримує українську пресу попри те, що її передплата не заборонена внутрішніми документами слідчого ізолятора «Лефортово» у Москві.

Раніше Міжнародна і Європейська федерації журналістів (МФЖ і ЄФЖ - IFJ і EFJ) приєднались до закликів негайно звільнити представників українських ЗМІ Романа Сущенка, який незаконно ув'язнений в Росії, і Миколу Семену, проти якого в окупованого Росією Криму відкрито кримінальну справу і висунуто звинувачення у «сепаратизмі».

Як повідомляв «Детектор медіа», власного кореспондента інформаційного агентства «Укрінформ» у Франції Романа Сущенка затримали 30 вересня 2016 року у Москві, куди він прибув з приватним візитом. Увечері 2 жовтня російські ЗМІ повідомили, що Сущенка тримають у СІЗО «Лефортово» і звинувачують у «шпигунстві».

15 грудня Московський міський суд відхилив скаргу на арешт журналіста агентства «Укрінформ» Романа Сущенка, за допомогою якої захист намагався змінити запобіжний захід на домашній арешт. Суд залишив у силі рішення Лефортівського районного суду Москви від 28 листопада 2016 року про продовження утримання українця під вартою до 30 січня 2017 року.

Міністерство закордонних справ України (МЗС) висловило рішучий протест у зв’язку з рішенням російського суду продовжувати тримати під вартою українського журналіста Романа Сущенка.

25 січня Лефортовський районний суд Москви відмовився приймати лист від Головного управління розвідки (ГУР) Міністерства оборони України (МОУ), в якому заявлено, що Сущенко не є співробітником управління та продовжив арешт незаконно затриманого в РФ журналіста Сущенка ще на три місяці, до 30 квітня 2017 року.

На фото - Роман Сущенко

 

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
1095
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду