Волинянина засуджено умовно за пропаганду «ДНР/ЛНР» у соцмережах

Волинянина засуджено умовно за пропаганду «ДНР/ЛНР» у соцмережах

3 Лютого 2017
2558
3 Лютого 2017
16:40

Волинянина засуджено умовно за пропаганду «ДНР/ЛНР» у соцмережах

2558
За антиукраїнські заклики в соціальних мережах 33-річного мешканця Нововолинська (Волинська область) засудили до п’яти років позбавлення волі умовно
Волинянина засуджено умовно за пропаганду «ДНР/ЛНР» у соцмережах
Волинянина засуджено умовно за пропаганду «ДНР/ЛНР» у соцмережах

Про це повідомляє IA ZIK з посиланням на прес-службу Управління Служби безпеки України у Волинській області.

За інформацією видання, чоловік створив акаунт у одній із соціальних мереж, де «він активно висловлювався на підтримку «ДНР/ЛНР», підкріплюючи свої думки нецензурними висловлюваннями».

Слідчі СБУ провели досудове розслідування за цим фактом та направили матеріали кримінального провадження з обвинувальним актом до суду.

Нововолинський міський суд Волинської області визнав волинянина винним у вчиненні злочинів, передбачених частиною 1 статті 110, частиною 2 статті 110, частиною 1 статті 161 Кримінального кодексу України, та призначив йому покарання у вигляді п’яти років позбавлення волі (встановивши іспитовий термін у 3 роки).

Нагадаємо, в листопаді 2016 року Львівський суд засудив місцевого мешканця до трьох років в'язниці із відстрочкою виконання покарання строком три роки через заклики до сепаратизму і повалення влади в Україні.

На початку листопада 2016 року Служба безпеки України затримала 30-літню мешканку Дніпра, яка за вказівкою представника спецслужб Росії розповсюджувала у соцмережах матеріали сепаратистського змісту на різних інформаційно-політичних пабліках та стала адміністратором кількох груп антиукраїнської спрямованості.

На початку року Жовтневий районний суд Харкова засудив зловмисника, якого співробітники СБУ затримали наприкінці вересня минулого року за розповсюдження матеріалів із закликами до зміни меж території держави.

Фото: РБК-Україна

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
2558
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду