Чеське МЗС заявляє про хакерські напади

Чеське МЗС заявляє про хакерські напади

31 Січня 2017
1379
31 Січня 2017
19:19

Чеське МЗС заявляє про хакерські напади

1379
Хакери зламали десятки електронних скриньок Міністерства закордонних справ Чехії під час атаки, схожої на ту, що сталася у 2016 році на Демократичну партію у США під час президентської кампанії.
Чеське МЗС заявляє про хакерські напади
Чеське МЗС заявляє про хакерські напади

Про це 31 січня повідомив голова чеського МЗС Любомир Заоралек, передає «Радіо Свобода».

«Наші найкращі експерти мені сказали, що напади були дуже складними, очевидно, вчиненими іноземною державою. Це виглядає схоже як під час атак на Демократичну партію США», – наголосив Любомир Заоралек.

Речниця чеського МЗС Міхаела Лаґронова зазначила, що «МЗС звернулось до Національного центру з кібернетичної безпеки, і фахівці вже вирішують та аналізують ситуацію».

При цьому Міхаела Лаґронова зазначила, що хакерський напад не досягнув внутрішньої пошти і таємної інформації.

«Це означає, що матеріали, які надсилаються у таємному режимі, не були під нападом, і внутрішньої системи, через яку ведеться спілкування, напад хакерів не досягнув», – наголосила речниця МЗС Чехії.

У жовтні 2016 року влада Чехії арештувала громадянина Росії, якого США розшукували за підозрою у причетності до хакерських атак.

Нагадаємо, Польське міністерство закордонних справ у грудні 2016 року зазнало атаки хакерів.

Як повідомляє видання Rzeczpospolita, це ж угрупування хакерів пов'язують зі зламом серверів Демократичної партії США. Маріуш Бурдах з компанії Prevenity, яка займається охороною польських державних установ, розповів, що атака була дуже складною. Хакери використали нещодавно виявлену помилку в Adobe Flash Player та нові покращені «троянські» програми, які займають менше місця та простіше встановлюються в атакований пристрій.  

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
1379
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду