Роскомнагляд погрожує заблокувати інтернет-видання «Закарпаття онлайн»

Роскомнагляд погрожує заблокувати інтернет-видання «Закарпаття онлайн»

31 Січня 2017
1261
31 Січня 2017
18:31

Роскомнагляд погрожує заблокувати інтернет-видання «Закарпаття онлайн»

1261
Федеральна служба з нагляду у сфері зв'язку, інформаційних технологій і масових комунікацій (Роскомнагляд) Російської Федерації надіслала на адресу інтернет-видання «Закарпаття онлайн» повідомлення про «обмеження доступу до інформаційного ресурсу, на якому розміщена інформація, що містить заклики до масових безладів, здійснення екстремістської діяльності, участі в масових (публічних) заходах, що проводяться з порушенням встановленого порядку».
Роскомнагляд погрожує заблокувати інтернет-видання «Закарпаття онлайн»
Роскомнагляд погрожує заблокувати інтернет-видання «Закарпаття онлайн»

Про це йдеться на сайті видання.

Підставою для обмеження доступу до сайту «Закарпаття онлайн» на території РФ стала публікація від 23 травня 2013 року, що містила інформацію від відділу пропаганди спортивно-патріотичного руху «Карпатська Січ» з приводу святкування Дня Героїв України.

«Загалом на сайті "Закарпаття онлайн" є тисячі інформацій, котрі мали би не сподобатися владі Російської Федерації. А тому ми розуміємо, що саме ця зачіпка є формальною. В будь-якому разі, редакція "Закарпаття онлайн" вдячна Роскомнагляду за таку високу оцінку діяльності нашого ресурсу», - зазначає редакція.

Як йдеться у повідомленні Роскомнагляду, заборона могла би бути відмінена, якби адміністрація сайту видалила вказану публікацію.

«Однак цілком очевидно, що ми не робитимемо цього в силу навіть двох елементарних причин: насамперед, ми ніколи не друкуємо матеріали, які би нам потім хотілося зняти, а, по-друге, ми не вступаємо в жодні переговори з представниками влади країни, з якою Україна перебуває у стані війни

Натомість, обіцяємо Роскомнагляду ще більше підстав для блокування нашого ресурсу на території Росії шляхом публікування матеріалів, які відстоюють інтереси України та її народу в протистоянні з нашим споконвічним ворогом, яким є Російська імперія в усіх її "модифікаціях"», - повідомляє редакція.

«Закарпаття онлайн» пропонує читачам з РФ у випадку блокування  сайту в Росії надалі послуговуватися «дзеркалом» «Закарпаття онлайн», розташованим за доменнним іменем http://zakonline.com.ua.

Водночас у коментарях до публікації читач під ніком «12345» написав: «Неправда. Читаю вас из России. По крайней мере на данный момент никакого блока нет».

Нагадаємо, 12 грудня 2016 року доступ до сайту українського проекту StopFake виявився заблокований на території Криму.

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
1261
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду