У Житомирі поліція почала розслідувати хакерську атаку на місцевий сайт

У Житомирі поліція почала розслідувати хакерську атаку на місцевий сайт

31 Січня 2017
1786
31 Січня 2017
10:39

У Житомирі поліція почала розслідувати хакерську атаку на місцевий сайт

1786
Житомирський відділ поліції Головного управління Національної поліції в Житомирській області проводить досудове розслідування у справі несанкціонованого втручання в роботу сайту «Житомир.info»
У Житомирі поліція почала розслідувати хакерську атаку на місцевий сайт
У Житомирі поліція почала розслідувати хакерську атаку на місцевий сайт

Про це повідомляється на сайті видання.

Відповідні дані 27 січня внесені до Єдиного реєстру досудових розслідувань. Заява про вчинення злочину була подана в ГУНП 29 грудня 2016 року.

«Кримінальне провадження відкрите за ч.1 ст.361 КК України – несанкціоноване втручання в роботу електронно-обчислювальних машин (комп'ютерів), автоматизованих систем, комп'ютерних мереж чи мереж електрозв'язку, що призвело до витоку, втрати, підробки, блокування інформації, спотворення процесу обробки інформації або до порушення встановленого порядку її маршрутизації», - йдеться в повідомленні.

Як пояснює видання, санкції статті передбачають покарання у вигляді штрафу від 600 до 1000 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або обмеженням волі на строк від 2 до 5 років, або позбавленням волі на строк до 3 років, з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до двох років або без такого та з конфіскацією програмних та технічних засобів, за допомогою яких було вчинено несанкціоноване втручання, які є власністю винної особи.

Як повідомляв «Детектор медіа», приблизно з 15:00 16 грудня на сайт «Житомир.info» почала здійснюватися DDoS-атака, яка тривала майже дві доби. Пізніше Державна служба спецзв'язку підтвердила, що на сайт Житомир.info в грудні минулого року здійснювалася цілеспрямована DDoS-атака.

Як зазначено на сайті «Житомир.info», це вже не перша DDoS-атака на видання. «Хакери» атакували сайт в грудні 2013 року та в жовтні 2014 року.

Фото: Threatpost, «Житомир.info»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
1786
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду