У Києві пройде акція на підтримку заарештованого у Криму адвоката журналіста Семени

У Києві пройде акція на підтримку заарештованого у Криму адвоката журналіста Семени

30 Січня 2017
1089
30 Січня 2017
19:26

У Києві пройде акція на підтримку заарештованого у Криму адвоката журналіста Семени

1089
Затриманий в анексованому Криму адвокат Еміль Курбедінов, який є захисником кримського журналіста Миколи Семени, звернувся із заявою до Федеральної палати адвокатів Росії та адвокатської палати Криму. У Києві на його підтримку пройде акція «Беззахисні захисники».
У Києві пройде акція на підтримку заарештованого у Криму адвоката журналіста Семени
У Києві пройде акція на підтримку заарештованого у Криму адвоката журналіста Семени

Про це повідомляє видання «Крим.Реалії». 

З словами його адвоката Едема Семедляєва, у своїй заяві Еміль Курбедінов попросив у колег врахувати обставини його затримання й арешту, посилити роботу щодо захисту прав адвокатів у Росії, а також виробити рекомендації для адвокатів, які захищають людей у політичних справах. Він називає дії, застосовані щодо нього, грубим порушенням законодавства.

«Зазначені дії держави розцінюю як спосіб тиску на мене і залякування. Всі зазначені заходи щодо мене і моїх колег, рідних і близьких були проведені з грубими порушеннями закону», – йдеться у заяві.

У вівторок, 31 січня, в Києві пройде акція на підтримку затриманого в анексованому Криму адвоката Еміля Курбедінова під назвою «Беззахисні захисники». В акції візьмуть участь громадські організації, представники Меджлісу кримськотатарського народу, адвокати, активісти, представники міжнародних правозахисних організацій та МЗС України.

Нагадаємо, 26 січня в Бахчисараї (Крим) співробітники ФСБ затримали адвоката кримського журналіста Миколи Семени Еміля Курбедінова, коли він їхав на обшук до активіста Сейрана Салієва для надання юридичної допомоги. Пізніше будинку та офісі адвоката пройшли обшуки.

Того ж дня Залізничний районний суд Сімферополя, підконтрольний Росії, визнав Еміля Курбедінова винним у поширенні екстремістських матеріалів, тобто в адміністративному порушенні за статтею 20.3 Кодексу про адміністративні правопорушення Російської Федерації (Пропаганда і публічна демонстрація нацистської атрибутики або символіки) і заарештував на 10 діб. Приводом для цього стало те, що в 2013 році він зробив у соцмережі «ВКонтакте» перепост повідомлення про мітинг «Хізб ут-Тахрір» в Сімферополі.

Міжнародна організація Freedom House закликає російську владу звільнити адвоката Еміля Курбедінова і активіста Сейрана Салієва.

Посол США в Україні Марі Йованович заявила, що арешт адвоката кримського журналіста Миколи Семени Еміля Курбедінова та активіста Салієва - це «ще один приклад погіршення ситуації з правами людини в Криму».

На сайті Кабінету міністрів України активісти розмістили  електронну петицію за звільнення заарештованого в окупованому Росією Криму Еміля Курбедінова.

Правозахисна організація Amnesty International закликає до негайного і безумовного звільнення адвоката, захисника кримського журналіста Миколи Семени, Еміля Курбедінова, якого 26 січня в анексованому Росією Криму засудили до 10 діб адміністративного арешту.

На фото - Еміль Курбедінов

Фото: QHA

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
1089
Читайте також
28.01.2017 12:06
Юрій Луканов
для «Детектора медіа»
1 914
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду