«Укрпошта» не перераховує газетам кошти за передплату - НСЖУ

«Укрпошта» не перераховує газетам кошти за передплату - НСЖУ

24 Січня 2017
3080
24 Січня 2017
09:19

«Укрпошта» не перераховує газетам кошти за передплату - НСЖУ

3080
За даними НСЖУ, станом на 16 січня «Укрпоштою» не перераховано понад 300 мільйонів гривень за прийняту передплату.
«Укрпошта» не перераховує газетам кошти за передплату - НСЖУ
«Укрпошта» не перераховує газетам кошти за передплату - НСЖУ

«Укрпошта» заблокувала розрахунки за передплату на місцеві та національні видання на 2017 рікПро це повідомляє прес-служба Національної спілки журналістів України. 

До офісу НСЖУ щодня надходять звернення від головних редакторів обласних і національних видань про відсутність передплатних коштів, - ідеться в повідомленні.

20 січня НСЖУ надіслала до генерального директора «Укрпошти» Ігоря Смілянського вимогу розблокувати розрахунки з редакціями. Також спілка зробила запит до «Укрпошти» щодо результатів передплати на 2017 рік на національні та місцеві видання і запропонувала відмовитись від 40-відсоткового підняття тарифів на доставку періодики, розглянути варіант перегляду поштових тарифів на індекс інфляції.

«Пошта має бути партнером видань і спільно докладати зусилля для посилення позицій української преси. Але ми зараз можемо лише говорити про демонстрацію монополізму "Укрпошти". Кошти за прийняту передплату централізуються у Києві, редакції змушують укладати угоди з неоперативними термінами розрахунків, які потім все одно зриваються. До всього, керівництво Укрпошти ініціює нове різке підвищення тарифів на доставку преси»,- зазначив перший секретар НСЖУ Сергій Томіленко

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
3080
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду