Комітет свободи слова підтримав проект про мовлення громад

Комітет свободи слова підтримав проект про мовлення громад

19 Січня 2017
1331
19 Січня 2017
12:10

Комітет свободи слова підтримав проект про мовлення громад

1331
Комітет з питань свободи слова та інформаційної політики 18 січня 2017 року на черговому засіданні підтримав законопроект про мовлення громад.
Комітет свободи слова підтримав проект про мовлення громад
Комітет свободи слова підтримав проект про мовлення громад

Комітет свободи слова більшістю голосів рекомендував Верховній Раді ухвалити за основу в першому читанні законопроект № 5582 «Про засади діяльності мовлення територіальних громад в Україні», внесений членами Комітету.

Під час обговорення, член Комітету Богдан Онуфрик назвав проект хорошим, водночас член громадської ради при Комітеті, юристка НАМ Ольга Большакова висловила протилежну думку. За її словами, проект неякісний і його потрібно відправити на доопрацювання. «Якщо ж народні депутати вирішать все ж його підтримати в першому читанні, то пропоную хоча б розширити коло суб’єктів, які мають право засновувати ТРО в територіальних громадах. А саме, додати громадські організації, які протягом останнього року провели не менше 5-ти заходів на цій території, і журналістські організації, де є не менше трьох журналістів, які як мінімум три роки працюють на цій території», – зауважила Ольга Большакова.

Юрист Інституту медіа права Ігор Розкладай додав, що проект не дав відповіді, що робити, якщо, ГО хоче створити ТРО, а влада не дає можливості.

Голова Комітету Вікторія Сюмар зазначила, що в Україні є проблема з прозорістю фінансування медіа. «В проекті виписана найбільш прозора схема фінансування мовлення громад, оскільки місцевий бюджет завжди можна перевірити», – сказала вона, поставивши проект на голосування.

Нагадаємо, 22 грудня у парламенті було зареєстровано законопроект «Про засади діяльності мовлення територіальних громад в Україні». Його авторами є восьмеро з десяти членів Комітету з питань свободи слова та інформаційної політики, а також двоє депутатів, які планують стати членами цього комітету: Вікторія Сюмар, Григорій Шверк, Олександр Опанасенко, Олена Кондратюк, Ольга Червакова, Богдан Онфрик, Дмитро Стеценко, Владислав Севрюков, Юрій Павленко та Олександр Сочка.

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
1331
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду