Головред районки «Роз-інформ» судитиметься зі співзасновниками газети

Головред районки «Роз-інформ» судитиметься зі співзасновниками газети

19 Січня 2017
2232
19 Січня 2017
09:47

Головред районки «Роз-інформ» судитиметься зі співзасновниками газети

2232
Головред районної газети «Роз-інформ» Людмила Подрєз судитиметься з Розівською районною радою (Запорізька область), яка перешкоджає виданню роздержавлюватися й хоче її звільнити.
Головред районки «Роз-інформ» судитиметься зі співзасновниками газети
Головред районки «Роз-інформ» судитиметься зі співзасновниками газети

Про це повідомила прес-служба Національної спілки журналістів України.

У коментарі прес-службі НСЖУ головред «Роз-інформ» зазначила, що така політика владців – помста за те, що газета не захотіла ставати «кишеньковою» і прислужувати чиновникам.

«Улітку цього року в нас був конфлікт: заступниця голови райради, до речі, колишня журналістка хотіла запровадити в газеті цензуру, показувати сторінки перед друком, звітувати про зміст. Я категорично заявила, що ми цього робити не будемо і навіть скаржилася до СБУ. Після цього справа затихла, але спроби підпорядкувати газету не припиняються», - каже Людмила Подрєз.

Спершу районна рада не прийняла рішення про вихід із засновництва у визначені  Законом про реформування строки. Хоча трудовий колектив хотів реформуватися в першому етапі. Видання подало до суду, але програло. «Бо, як з’ясувалося пізніше, нам треба було подавати позов не про вихід із засновників, а про бездіяльність влади. Програли й апеляцію.  Думали, ще раз винесемо це питання на сесію, але його навіть не озвучили», - розповіла головред.

Утім, «Роз-інформ» таки увійшла до переліку ЗМІ, які оприлюднені в урядовій постанові як учасники першого етапу реформування. За словами пані Подрєз, районна влада вирішила піти іншим шляхом і звільнити головного редактора.

«4 січня в мене закінчується контракт, і мені сказали, що зі мною його не продовжують. З’явилося й  відповідне розпорядження, хоча це незаконно, бо призначала мене сесія» – коментує пані Подрєз.

Нині за допомогою медіаюриста Інституту розвитку регіональної преси Людмили Панкратової редакторка готує судовий позов щодо незаконного звільнення. Вона подякувала за підтримку НСЖУ та сільським головам району.

Про свою проблему Людмила Подрєз також написала голові Запорізької ОДА у соціальній мережі Facebook. Губернатор Костянтин Бриль зустрівся з редакторкою особисто і пообіцяв узяти справу під контроль та передав матеріали обласній прокуратурі щодо порушення кримінальної справи. У прокуратуру зверталася і Запорізька обласна організація НСЖУ.

Національна Спілка журналістів України закликає журналістів комунальних газет звертатися за юридичною допомогою до Гарячої лінії Спілки й не миритися із порушенням своїх прав при реформуванні.

Нагадаємо, у грудні НСЖУ заявила, що деякі засновники не хочуть відпускати місцеві ЗМІ навіть у другому етапі роздержавлення.

Фото - Facebook

 

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
2232
Коментарі
1
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Читач
2645 дн. тому
Розывська районна газета "Роз-информ" завжди була кишеньковою газетою місцевих і бердянських ригів! Вона і зараз намагається бути підстилкою одіозного екс-рига, бердянського нардепа пономарьова. Почитайте випуски цієї газетки часів Майдану, як тоді її головредлюдмила подрєз паплюжила і обгажувала Революцію Гідності та її учасників. Як тоді, зі сторінок "Роз-информ" районні риги-депутати всіх рівнів закликали януковича застосувати силу і втопити Майдан у крові патріотів! Підніміть архів "Роз-информ" і перечитайте!!! Може тоді Ви, спілка журналістів зрозумієте, що звільнити головреда "Роз-информ" треба було вже давним давно. Всі ці суди подрєз з районною радою немають нічого спільного зі свободою преси, то все є брехня подрез і ніякої реформи в газеті з подрєз не буде... Якщо не звільнять подрєз, "Роз-информ" стане черговим кишеньковим виданням бердянського нардепа пономарьова!!!! Почитайте інтернет видання "Берданка" хто це є насправді!!!
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду