Названі прізвища співробітників ЗМІ, які отримали зброю за наказом Авакова

Названі прізвища співробітників ЗМІ, які отримали зброю за наказом Авакова

15 Січня 2017
4399
15 Січня 2017
16:33

Названі прізвища співробітників ЗМІ, які отримали зброю за наказом Авакова

4399
«Українська правда» опублікувала прізвища осіб, яких МВС нагородило зброєю в 2014-2015 роках, серед них є журналісти та інші співробітники сфери ЗМІ.
Названі прізвища співробітників ЗМІ, які отримали зброю за наказом Авакова
Названі прізвища співробітників ЗМІ, які отримали зброю за наказом Авакова

Про це йдеться у статті «Нагородний фронт. Кому Аваков подарував 400 стволів». При цьому видання посилається на власні джерела в правоохоронних структурах і наводить дані щодо кількості подарованої зброї, а також прізвища осіб, які її отримали.

«Українська правда» зазначає, що міністр внутрішніх справ Арсена Авакова довгий час не розголошував прізвища тих, кого він нагородив відзнакою МВС «вогнепальна зброя».

«Починаючи з 2016 року ЗМІ системно цікавляться цим питанням у МВС і Авакова особисто. У відповідь МВС і міністр не менш системно мовчать. У червні минулого року журналісти "Українських новин" надіслали запит у МВС, де поцікавилися, скільки нардепів нагороджені візнакою. У відповідь отримали цифру – 88 нардепів, але без прізвищ. У відомстві послались на те, що не мають дозволу від цих осіб на обробку персональних данних», - повідомляє «УП».

Водночас в липні 2016 року Арсен Аваков під час своєї прес-конференції запевняв, що за необхідності повний список може бути опублікований.

«1200 людей, з них близько 900 людей – це бійці спецпідрозділів, бійці добровольчих батальйонів, тощо. Близько 90 осіб – це депутати Верховної Ради. В основному минулого і нинішнього скликання, які або були на Майдані, або мають відношення до ситуації на фронті», – сказав він.

Серед інших нагороджених «УП» називає і співробітників ЗМІ, хоча зазначає, що «журналістів глава МВС нагороджував мало».

«По два пістолети Аваков вручив журналісту Олексію Мочанову (Sig Sauer P 226 та "Форт 17") та дружині глави Мінінформу Юрія Стеця Яні Конотоп ("Форт 12Р" та Glock 17), яка працює на президентському 5-му каналі. Оператор цього ж каналу Андрій Єршов так само отримав "Форт 12Р"», - пише видання.

Також повідомляється, що екс-гендиректор НТКУ Зураб Аласанія дістав від Арсена Авакова пістолет «Форт 17». «Форт 9Р» отримала шеф-редакторка видання «Левый берег» Ксенія Василенко (Соня Кошкіна).

Під час роботи в якості журналіста зброю отримав Артем Шевченко. Арсен Аваков спершу нагородив його «Фортом 12», а за деякий час Шевченко став речником МВС.

Екс-президент «Українського медіа холдингу», екс-глава Адміністрації президента Борис Ложкін отримав від очільника МВС пістолет Beretta PX4. Екс-директор Поліграфкомбінату «Україна» Максим Степанов, який несподівано очолив Одеську ОДА, у серпні 2015-го отримав від Авакова Glock 19. 

Нагадаємо, 4 жовтня 2016 року інформаційне агентство «Українські новини» виграло в апеляційнному суді Києва справу у Міністерства внутрішніх справ стосовно оприлюднення інформації щодо нагородження іменною зброєю. Тоді суд зобов'язав МВС розкрити на запит «Українських новин» списки тих, хто отримав нагородну вогнепальну зброю від міністра Арсена Авакова.

У листопаді «Українські новини» знову виграли суд проти МВС. Зокрема, Вищий адміністративний суд України відхилив касацію Міністерства внутрішніх справ України на рішення українських судів за позовом «Українських новин», які визнали незаконним оголошення в МВС «секретною» інформацію про осіб, які отримали відзнаку «Вогнепальна зброя» від міністра МВС Арсена Авакова і відмову надавати цю інформацію на запит інформагентства.

У грудні 2016 року інформаційне агентство «Українські новини» знов намагалося змусити Міністерство внутрішніх справ України (МВС) виконати рішення суду і розкрити перелік осіб, нагороджених іменною зброєю міністром МВС Арсеном Аваковим.

13 січня стало відомо, що Інформаційна агенція «Українські новини» вимагає від міністра внутрішніх справ Арсена Авакова належно виконати рішення суду і надати повні списки нагороджених іменною зброєю за наказом очільника МВС.

На фото - Beretta PX4, подарована тодішньому главі АП Борису Ложкіну

Фото:  «Українська правда»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
4399
Читайте також
Коментарі
1
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
петренко
2655 дн. тому
Стогнія щось забули
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду