У Німеччині готуються до кібератак під час виборів до бундестагу

У Німеччині готуються до кібератак під час виборів до бундестагу

15 Січня 2017
999
15 Січня 2017
11:05

У Німеччині готуються до кібератак під час виборів до бундестагу

999
Влада Німеччини активно готуються відбивати хакерські атаки під час виборів до парламенту. За словами федерального уповноваженого з проведення виборів Дітера Заррайтера, потужності обчислювального центру вже потроєні.
У Німеччині готуються до кібератак під час виборів до бундестагу
У Німеччині готуються до кібератак під час виборів до бундестагу

Про це повідомляє DW.com.

Федеральний уповноважений з проведення виборів Дітер Заррайтер очікує хакерських атак під час вересневих виборів в бундестаг.

«Ми готуємося до різноманітних наступальних стратегій при кібератаки, програємо різні сценарії», - сказав він в інтерв'ю газеті Frankfurter Allgemeine Sonntagszeitung.

Потужності обчислювального центру вже потроєні, можливо, крім того, будуть замінені комп'ютери і місця їх розташування. В екстреній ситуації можна буде скористатися урядовим центром кіберзахисту. Таким чином, за словами Заррайтера, з технічної точки зору парламентські вибори «захищені проти будь-яких спроб маніпулювання».

Разом з тим він попередив про небезпеку фейкових новин, які можуть зіграти важливу роль  безпосередньо в день голосування - наприклад, якщо з'являться повідомлення про те, що закриті конкретні виборчі дільниці. Щоб нейтралізувати дію підроблених новин, планується використовувати, зокрема, соціальні мережі, наприклад спеціальний канал в Twitter.

На випадок надзвичайної ситуації Дітер Заррайтер готовий використовувати такі класичні засоби передачі інформації, як телефон і факс, щоб підготувати попередні офіційні результати голосування вже в день виборів.

Нагадаємо, Німецький парламент зазнав найбільшої у своїй історії атаки навесні 2015 року, після чого довелося повністю замінити IT-інфраструктуру, що коштувало 1,4 млн євро.

Федеральний уряд Німеччини передбачає, що на наступну виборчу кампанію до парламенту країни можуть впливати російські кібератаки і кампанії з дезінформації в інтернеті. За інформацію міністерства внутрішніх справ Німеччини, Росія втручатиметься у парламентські вибори. Тому влада Німеччини має намір створити підрозділ з ІТ-фахівців, які протидіятимуть кібератакам на критично важливі об'єкти інфраструктури, наприклад, електростанції або системи водопостачання.

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
999
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду