МІП обіцяє презентувати Стратегію інформаційної реінтеграції Криму навесні 2017 року

МІП обіцяє презентувати Стратегію інформаційної реінтеграції Криму навесні 2017 року

13 Січня 2017
1451
13 Січня 2017
17:15

МІП обіцяє презентувати Стратегію інформаційної реінтеграції Криму навесні 2017 року

1451
Перша заступниця міністра інформаційної політики України Еміне Джаппар заявила, що міністерство інформаційної політики України (МІП) розробляє зараз Стратегію інформаційної реінтеграції Криму, яку буде презентовано наприкінці березня поточного року.
МІП обіцяє презентувати Стратегію інформаційної реінтеграції Криму навесні 2017 року
МІП обіцяє презентувати Стратегію інформаційної реінтеграції Криму навесні 2017 року

Про це вона сказала на прес-конференції в п'ятницю, 13 січня, в Києві, повідомляє інформагентство «Інтерфакс-Україна».

«Ми цей документ представимо вже наприкінці березня. Відповідно до нього розроблятиметься план дій уряду - кожне міністерство відповідатиме за певний відрізок роботи з реалізації цієї стратегії», - сказала Еміне Джаппар.

Нагадаємо, 14 грудня Кабінет Міністрів України затвердив Дорожню карту розробки Стратегії інформаційної реінтеграції Криму, розроблену Міністерством інформаційної політики.

«Це комунікаційна стратегія, це документ, який даватиме розуміння, якими месиджами розмовляти нам із трьома цільовими аудиторіями - світ, Крим та Україна. У контексті Криму, звичайно», - розповіла Еміне Джаппар про Стратегію інформаційної реінтеграції Криму.

Вона зазначила, що інформаційний аспект не подолає проблеми деокупації Криму, але вирішить комунікаційні завдання. За її словами, важливо доносити кримчанам, що Україна не забула про Крим і робить кроки, щоб реінтегрувати цю територію.

Перша заступниця міністра також вказала на необхідність мобілізувати населення та донести до громадян України, чому Крим такий важливий. «На сьогодні без Криму цілісної України немає, все починалося з Криму... Ця війна на Донбасі, першим кроком до якої був Крим (окупація Криму Російською Федерацією - ІФ). Це усе пазли однієї картинки», - зазначила Еміне Джаппар.

Вона також наголосила на важливості того, щоб інформувати світову спільноту про ситуацію в Криму та кроки України в цьому контексті.

«Необхідно зробити так, щоб Крим наблизити, тому що ми розуміємо, що питання Криму не може бути вирішене лише завдяки зусиллям України, без країн, які гарантували Україні безпеку, це країни Будапештського меморандуму... Інформаційний аспект в умовах гібридної війни є ключовим. Він не вирішить усього, але на сьогодні це єдиний ефективний спосіб захисту тих громадян України, які перебувають в окупації», - упевнена Еміне Джаппар.

Вона зазначила, що якби правозахисники, журналісти та адвокати не говорили світу про порушення прав людини в Криму, «то це був би вже Північний Кавказ, люди б не десятками сиділи в СІЗО, а сотнями-тисячами, люди б не десятками зникали в Криму, а сотнями зникали».

Нагадаємо, 12 жовтня міністр Юрій Стець повідомив, що радницею міністра інформаційної політики з питань Криму стала аналітик Українського незалежного центру політичних досліджень Юлія Каздобіна. Вона заявила, що основний напрям її діяльності - це робота над інформаційною стратегією щодо Криму.

За інформацією МІП, над документом зараз працюють фахівці Міністерства інформаційної політики, Міністерства з питань тимчасово окупованих територій та внутрішньо переміщених осіб, Національного інституту стратегічних досліджень, апарату Ради національної безпеки та оборони, Українського незалежного центру політичних досліджень, громадськість тощо.

На фото - Еміне Джаппар

Фото: youtube.com

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
1451
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду