ФСБ затримала у Криму активіста Українського культурного центру

ФСБ затримала у Криму активіста Українського культурного центру

12 Січня 2017
1084
12 Січня 2017
17:46

ФСБ затримала у Криму активіста Українського культурного центру

1084
Сьогодні, 12 січня, в окупованому Росією Сімферополі силовиками було затримано активіста Українського культурного центру (УКЦ) Криму Андрія Виноградова.
ФСБ затримала у Криму активіста Українського культурного центру
ФСБ затримала у Криму активіста Українського культурного центру

Про це повідомляє Кримська правозахисна група з посиланням на керівника Українського культурного центру Леоніда Кузьміна.

За його інформацією, співробітники ФСБ Росії затримали Андрія Виноградова і відвезли на допит. Кримчанин встиг повідомити про це Кузьміну по телефону.

Наталя та Андрій Виноградови. Фото: Facebook

Пізніше стало відомо, що разом з активістом Українського культурного центру Криму Андрієм Виноградовим співробітники ФСБ Росії затримали його дружину Наталю.

Вранці 12 січня силовики провели обшук в будинку сім'ї Виноградових і вилучили комп'ютерну техніку та мобільні телефони. Після обшуку подружжя відвезли в так зване «Управління ФСБ Росії по Республіці Крим і місту Севастополю», (Сімферополь, вул. Івана Франка, 13).

О 14 годині жінку відпустили додому, їй повернули мобільний телефон. Співробітники спецслужб взяли у кримчанки «розписку про нерозголошення інформації».

Андрій Виноградов поки знаходиться в управлінні ФСБ, до нього допустили адвоката.

Подружжя Віноградових виховує двох маленьких дочок. Чоловік працює консультантом в магазині.

Як нагадує «Українська правда», Український культурний центр в Криму було засновано в травні 2015 року. 9 січня 2017 року активісти центру звернулися до депутатів Верховної Ради України із заявою, в якій йшлося про необхідність надання допомоги у збереженні української культури і мови на території окупованого півострова.

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
1084
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду