У доповіді спецслужб США про російські кібератаки згадуються RT і Sputnik

У доповіді спецслужб США про російські кібератаки згадуються RT і Sputnik

8 Січня 2017
1716

У доповіді спецслужб США про російські кібератаки згадуються RT і Sputnik

1716
Значна частина опублікованої в п'ятницю, 6 січня, доповіді спецслужб США про російське втручання у вибори американського президента присвячена телеканалу Russia Today і агентству Sputnik.
У доповіді спецслужб США про російські кібератаки згадуються RT і Sputnik
У доповіді спецслужб США про російські кібератаки згадуються RT і Sputnik

Про це повідомляє російська редакція «Радио Свобода».

Як наголошується в документі, підконтрольні Кремлю ЗМІ і мережа так званих «тролів» в інтернеті сприяли російської кампанії щодо впливу на вибори президента США.

Доповідь наводить цитати з блогів і публічних заяв головної редакторки Russia Today і Sputnik Маргарити Симоньян, які свідчать про зв'язки цих ЗМІ з урядом Росії.

Доповідь американських спецслужб, відкрита версія якого була оприлюднена 6 січня, звинувачує Росію у втручанні в президентські вибори в США за допомогою хакерів і ЗМІ. Розвідувальне співтовариство дійшло висновку, що розпорядження про проведення кібератак віддав особисто президент Росії Володимир Путін.

У доповіді підкреслюється, що дії Москви були спрямовані на допомогу обраному президенту США Дональду Трампу і дискредитацію його суперника від Демократичної партії Гілларі Клінтон.

У Кремлі ці звинувачення відкинули.

Нагадаємо, 7 січня Дональд Трамп заявив, що після його вступу на посаду Росія більше поважатиме Сполучені Штати, ніж це є зараз. За кілька годин до публікації цих висловлювань обраний президент США вкотре звернувся до теми кібервтручання в американські вибори.

«Розвідка чітко заявила, що немає жодних доказів того, що хакерство вплинуло на результати виборів. Машини для голосування не чіпали! Єдина причина зламу погано захищених (серверів – ред.) Демократичного національного комітету, що обговорюється, полягає в тому, що втрати демократів були настільки великі, що вони були повністю збентежені!», – стверджував Дональд Трамп.

Ілюстрація: buzzfeed.com

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
1716
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду