Маккейн не ставить під сумнів перемогу Трампа попри кібервтручання Росії

Маккейн не ставить під сумнів перемогу Трампа попри кібервтручання Росії

5 Січня 2017
1204

Маккейн не ставить під сумнів перемогу Трампа попри кібервтручання Росії

1204
Сенатор-республіканець, голова Комітету з питань збройних сил Сенату США Джон Маккейн наголосив, що попри втручання росіян у процес президентських виборів у 2016 році, перемога Дональда Трампа не повинна ставитися під сумнів.
Маккейн не ставить під сумнів перемогу Трампа попри кібервтручання Росії
Маккейн не ставить під сумнів перемогу Трампа попри кібервтручання Росії

Про це він заявив під час слухань у Комітеті щодо кіберзагроз для США, які проходять у четвер у Вашингтоні, повідомляє «Укрінформ».

«Мета цього розслідування, як я розумію, - не ставити під питання результати президентських виборів», - заявив Джон Маккейн.

Він нагадав, що і президент США Барак Обама, і обраний президент Дональд Трамп у цьому зв'язку заявили, що Америка повинна рухатися далі. «Але ми повинні робити це, будучи обізнаними з усіма фактами», - зазначив законодавець.

Сенатор назвав хакерське втручання РФ «безпрецедентним нападом» на демократію США. «Кожен американець має бути стривожений російськими атаками», - заявив Маккейн. Він наголосив, що Сенат вимагатиме від розвідувального співтовариства відповіді на запитання щодо іноземного кібервтручання.

«Радіо Свобода» також повідомляє, що Джон Маккейн заявив, що президент Росії Володимир Путін відчув заохочення здійснити кібернапади з метою втрутитися в американські вибори, бо Вашингтон не влаштував для Москви високої ціни за її агресивну зовнішню політику.

«Нас не має дивувати, що Володимир Путін міг подумати, що він може влаштовувати дедалі серйозніші кібернапади на нашу державу, коли він заплатив таку малу ціну за вторгнення до України, за анексію Криму, за підрив демократичних інституцій по всій Європі і, звичайно, за допомогу Башарові аль-Асаду винищувати цивільних людей у Сирії протягом більш ніж року безкарно», - сказав сенатор.

«Роками кібернапади на нашу державу зустрічалися нерішучістю і бездіяльністю. Наша держава не має політики, а отже, і стратегії кіберстримування. Ця подоба слабкості провокувала наших супротивників, які нападали на нас знову і знову, і все серйозніше й серйозніше. Якщо ми не продемонструємо, що ціна нападів на США перевищує жадані переваги, ці кібернапади тільки наростатимуть», – додав Маккейн.

Джон Маккейн також повідомив про намір провести серію слухань з цього питання протягом найближчих місяців.

Раніше, під час перебування в Україні, Джон Маккейн заявив, що Росія має заплатити певну ціну за кібератаки на Сполучені Штати Америки і прирівняв їх до актів військових дій. Він анонсував нові антиросійські санкції, зокрема щодо банківських установ РФ.

Нагадаємо, секретна доповідь, яку почали готувати на запит президента Барака Обами щодо імовірної ролі Росії в кібератаках під час президентських виборів у США, завершена і повинна бути представлена президенту Сполучених Штатів 5 січня. Обраного президента Дональда Трампа ознайомлять з вмістом розслідування в п'ятницю, 6 січня. На обох брифінгах будуть присутні керівники ЦРУ, ФБР, Агентства національної безпеки та інших спецслужб. Доповідь охоплює період починаючи з 2008 року до нинішнього часу.

Обраний президент Дональд Трамп скептично поставився до підготованої спецслужбами доповіді. У своєму Twitter він написав, що його брифінг відклали до п'ятниці через те, що спецслужби не можуть «побудувати справу проти Росії» і їм на це треба більше часу. 

В минулому році директор Національної розвідки США Джеймс Клеппер назвав основною загрозою національній безпеці США кібератаки.

У жовтні 2016 року США офіційно звинуватили Росію в хакерських атаках. Міністерство внутрішньої безпеки та Управління національної розвідки США оприлюднили спільну заяву, в якій відомства офіційно звинуватили Росію в хакерських атаках на сервери Демократичної партії країни.

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
1204
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду