Держкіно анулювало «Україні» прокатне посвідчення на серіал «Людський фактор»

Держкіно анулювало «Україні» прокатне посвідчення на серіал «Людський фактор»

3 Січня 2017
2378

Держкіно анулювало «Україні» прокатне посвідчення на серіал «Людський фактор»

2378
Державне агентство з питань кіно (Держкіно) скасувало держреєстрацію та анулювало прокатне посвідчення російського телесеріалу «Людський фактор» режисера Олександра Зам'ятіна через недостовірні відомості в документі
Держкіно анулювало «Україні» прокатне посвідчення на серіал «Людський фактор»
Держкіно анулювало «Україні» прокатне посвідчення на серіал «Людський фактор»

Про це «Детектору медіа» повідомив заступник голови Держкіно Сергій Неретін. 

Скасування державної реєстрації та анулювання державного посвідчення відбулося на підставі Статті 15 Закону України «Про кінематографію» (виявлення в документах, поданих суб’єктом кінематографії, недостовірних відомостей).

Пан Неретін розповів, що спочатку, у 2014 році, серіл «Людський фактор» виходив на телеканалі «Інтер». А вже у 2016 році прокатне посвідчення на нього отримала ТРК «Україна».

«Дане прокатне посвідчення було видане у листопаді 2014-го року "Інтеру". До того, коли закон почав діяти. Власне сам телесеріал був вироблений у 2013-му. Ми вже перевірили цю інформацію. Це справді так. Але потім було уточнення щодо закону. У 2016-му році була прийнятна поправка про те, що дата оприлюднення також впливає на показ серіалу в ефірі. Після того, як у "Інтера" закінчилося прокатне посвідчення, його в жовтні 2016-го року попросила ТРК "Україна". Видано його було на підставі того, що воно у нас вже було в базі та пройшло відповідну перевірку тоді ще, у 2014-му році. Тому ми прокатне посвідчення продовжили, але на інший канал. Після того як ТРК "Україна" вирішила його продемонструвати в ефірі, з’явилося на нашу адресу чергове звернення громадської організації про те, що даний серіал вироблено у 2014-му році. Ми справді перевірили. Підкреслюю, він вироблений у 2013-му, але оприлюднений у квітні 2014-го. Відповідно, його треба заборонити»,– пояснив він.

Пан Неретін зазначив, що «Україна» має зняти цей серіал з ефіру.

Як повідомив у Facebook голова Держкіно Пилип Іллєнко, за 2016-й рік скасовано державну реєстрацію та визнано недійсними видані прокатні посвідчення на 85 фільмів (телевізійних серіалів).Також відмовлено у державній реєстрації та видачі державних посвідчень на право розповсюдження і демонстрування на 61 фільм.

Нагадаємо, 21 грудня Держкіно відкликало прокатне посвідчення у серіалу «Старша сестра» на каналi «Україна».

21 листопада Державне агентство з питань кіно скасувало державну реєстрацію та анулювало державні посвідчення на сім телесеріалів. Серед них – шість російських серіалів, які транслювалися в ефірі телеканалу «Україна»: «Другий шанс», реж. Устюгов В.; «Життя розсудить», реж. Медіа С.; «Зламані долі», реж. Демченко М.; «Мезальянс», реж. Кечаєв І.; «Чужі діти», реж. Лейзеров Ю.; «Шукаю чоловіка», реж. Ігнатов П. А також один російський серіал, що транслювався в ефірі телеканалу «Інтер», – «Я подарую тобі кохання», реж. Кечаєв І.

Нагадаємо, на початку листопада Держкіно анулювало прокатне посвідчення на російський серіал «Недоторканна», який показував канал «Україна». 10 листопада Держкіно вирішило анулювати прокатне посвідчення російського серіалу «Я дарую тобі щастя», який 7 листопада стартував на телеканалі «Україна». Після анулювання посвідчення канал припинив показ серіалу.

Наприкінці жовтня громадські активісти склали перелік з 34 російських фільмів і серіалів, які транслювалися на телеканалі «Україна», за даними активістів, з порушенням закону.

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
2378
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду