Світовий конгрес українців попередив про небезпеку кібератак з боку Росії

Світовий конгрес українців попередив про небезпеку кібератак з боку Росії

3 Січня 2017
1244

Світовий конгрес українців попередив про небезпеку кібератак з боку Росії

1244
Світовий конгрес українців (СКУ) закликав міжнародне співтовариство бути пильним через кібератаки з боку Росії під час виборів у Європі
Світовий конгрес українців попередив про небезпеку кібератак з боку Росії
Світовий конгрес українців попередив про небезпеку кібератак з боку Росії

Про це повідомили у прес-службі СКУ, пише УНІАН.

У Конгресі, зокрема, нагадали про введення США додаткових санкцій проти РФ через кібератаки під час президентських виборів 2016 року в США, а також засудили намагання РФ вплинути на виборчий процес у цій країні.

Разом з тим, як повідомляється, СКУ наголошує на серйозності небезпеки подібних кібератак з боку Росії, зокрема, під час майбутніх виборів у державах Європи у 2017 році.

Конгрес звертає увагу неурядових організацій, а зокрема тих, які активно просувають демократичні цінності, на важливість посилення своїх засобів безпеки, насамперед щодо баз даних, веб-сайтів, соціальних мереж і систем комунікації.

«Світовий конгрес українців закликає міжнародне співтовариство, включно з неурядовими організаціями, бути надзвичайно пильним та робити відповідні заходи, щоб захищати себе від різних кібератак, які тепер активно веде Російська Федерація», – наголосив президент СКУ Евген Чолій.

Нагадаємо, 29 грудня стало відомо, що Рада національної безпеки і оборони України (РНБОУ) запровадила обмежувальні економічні та інші санкції проти РФ через продовження агресії проти України та наказала вжити заходів щодо забезпечення кібербезпеки, захисту критичної інфраструктури.

Того ж дня, під час засідання Ради Національної безпеки і оборони, Президент України Петро Порошенко заявив, що «впродовж останніх двох місяців на об’єктах п’яти відомств та тридцяти одного державного інформаційного ресурсу виявлено близько шести з половиною тисяч спланованих кібератак».

Перший заступник Міністра інфраструктури України Євген Кравцов заявив, що державні підприємства транспортної галузі вводять особливий режим контролю та захисту IT-систем. Раніше хакери атакували сайти Держказначейства, Мінфіну та інших українських відомств.

Фото: 5 канал

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
1244
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду