У Криму телеканал «Миллет» підозрюють в розкраданні держкоштів

У Криму телеканал «Миллет» підозрюють в розкраданні держкоштів

29 Грудня 2016
1276
29 Грудня 2016
14:26

У Криму телеканал «Миллет» підозрюють в розкраданні держкоштів

1276
В окупованому Криму російські силовики провели виїмку документів на створеному «кримським урядом» кримськотатарському телеканалі «Миллет», який підозрюють у розкраданні бюджетних коштів.
У Криму телеканал «Миллет» підозрюють в розкраданні держкоштів
У Криму телеканал «Миллет» підозрюють в розкраданні держкоштів

Про це пише російське агентство «РИА-Новости» з посиланням на «голову Криму» Сергія Аксьонова.

«Це не чутки, на "Миллете" були виїмки. Правоохоронні органи розбираються. У них є підозри про розкрадання. Сьогодні немає ніяких заборон у правоохоронців на вхід в будь-які державні структури», - сказав він в ефірі радіо «Комсомольська правда» та додав, що чекає на коментар від прес-служби МВС та прокуратури.

Як пишуть «РИА-Новости», джерело в «кримському уряді» повідомило агентству, «що виїмку документів на телеканалі виробляла об'єднана група правоохоронців за участю співробітників ФСБ. Попередньо, обшуки пов'язані з нецільовим використанням бюджетних коштів».

Як повідомляє «Центр журналістських розслідувань»,  9 червня 2015 року «уряд Криму» прийняв рішення про створення Автономної некомерційної організації «Громадська кримськотатарська телерадіокомпанія», до якої увійшли телеканал «Миллет» («Народ») і радіостанція «Ватан Седасен» («Голос батьківщини»). Указ про необхідність її створення «глава Криму» Аксьонов підписав 22 квітня 2015 року. Гендиректором компанії «Миллет» був призначений Сейран Мамбетов.

За інформацією видання, Аксьонов заявивляв, що створення телерадіокомпанії в окупованому Криму обійдеться в 177 млн рублів (близько 90 млн грн). Для нової компанії було виділено приміщення в Сімферополі «націоналізоване» кримської «владою», в якому раніше знаходився офіс ВО «Батьківщина» і підприємство «Гуматекс».

Нагадаємо, з 1 квітня 2015 року кримськотатарські телеканали ATR і «Лалі», радіостанції «Мейдан» і «Лідер», що входять до складу медіахолдингу «ATR», власником якого є кримськотатарський бізнесмен Ленур Іслямов, припинили своє мовлення в окупованому Криму з- за відсутності російської ліцензії і переїхали до Києва. Пізніше телеканал повідомив, що планує переїхати до Литви. Нещодавно канал отримав фінансування від України.

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
1276
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду