Глава ЦВК збирається судитися зі ЗМІ через «системну дискредитацію»

Глава ЦВК збирається судитися зі ЗМІ через «системну дискредитацію»

26 Грудня 2016
1553
26 Грудня 2016
17:43

Глава ЦВК збирається судитися зі ЗМІ через «системну дискредитацію»

1553
Голова Центральної виборчої комісії (ЦВК) Михайло Охендовський заявив, що крім оскарження порушення проти нього кримінальної справи він звернеться із заявами до суду в кримінальному та цивільному порядку через діяльність деяких ЗМІ.
Глава ЦВК збирається судитися зі ЗМІ через «системну дискредитацію»
Глава ЦВК збирається судитися зі ЗМІ через «системну дискредитацію»

Про це він заявив в інтерв'ю інтернет-виданню «Страна.ua».

Голова ЦВК заявив, що «справа Охендовського» з’явилася через «групу осіб, зацікавлених у підтримці інтересу до вигаданої ними темі під умовною назвою «амбарний книга Партії регіонів» і продовженні системної деформації інформаційного поля».

«Безумовно, своє незаконне притягнення до кримінальної відповідальності, з одного боку, і свою системну дискредитацію з боку деяких нечистих на руку ЗМІ, з іншого, я вже оскаржу і ще буду оскаржувати як в кримінальному, так і в цивільному порядку», - заявив Михайло Охендовський.

Він також заявив, що має претензії і до окремих журналістів.

«Я також розглядаю можливість подачі ряду цивільних позовів проти недобросовісних ЗМІ і журналістів. Наприклад, не так давно одна телеведуча, яка продовжує вірити в фейк про «палаці Охендовського» і старанно його тиражувати, дозволила собі твердження про те, що це, нібито, саме я отримав якісь 6 мільйонів за реєстрацію кандидата в нардепи Олександра Онищенка. А адже він-то якраз нічого подібного взагалі не говорив...», - сказав голова ЦВК.

Нагадаємо, НАБУ оприлюднило результативну частину почеркознавчої експертизи «амбарної книги» Партії регіонів з підписами, які начебто належать голові Центральної виборчої комісії Михайлу Охендовському. Як зазначається на сайті НАБУ, ці записи в тому числі стали підставою для складання повідомлення про підозру Охендовському.

Нагадаємо, записи у книзі витрат Партії регіонів, яку оприлюднили колишній журналіст, нині народний депутат («БПП») Сергій Лещенко і екс-заступник глави СБУ Віктор Трепак, свідчать, що Партія регіонів з червня до жовтня 2012 року витратила «на політику» 66 млн.дол., частина з них – на піар на центральних українських телеканалах та в регіональних ЗМІ.

Згідно із цими документами екс-радник Віктора Януковича Пол Манафорт отримав більше 12 мільйонів доларів від Партії регіонів із 2007 по 2009 роки.

Раніше повідомлялося, що в США розслідуватимуть можливу участь Пола Манафорта в корупційних схемах в Україні. 

У грудні екс-голова виборчого штабу кандидата в президенти США від Республіканської партії Дональда Трампа Пол Манафорт стверджує, що виявлена в Україні «чорна бухгалтерія» Партії регіонів є сфальсифікованим документом.

На фото - глава ЦВК у суді

Фото: glavcom.ua

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
1553
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду