СЖР заявляє, що у літаку Міноборони РФ, який впав на шляху до Сирії, «летіли люди з відкритим серцем»

СЖР заявляє, що у літаку Міноборони РФ, який впав на шляху до Сирії, «летіли люди з відкритим серцем»

25 Грудня 2016
1844
25 Грудня 2016
17:08

СЖР заявляє, що у літаку Міноборони РФ, який впав на шляху до Сирії, «летіли люди з відкритим серцем»

1844
Сочинське регіональне відділення Союзу журналістів Росії (СЖР) готове надати допомогу рідним і близьких російських журналістів, які загинули під час катастрофи літака ТУ-154 в районі Сочі. Водночас голова СЖР Всеволод Богданов заявив, що у літаку «люди летіли з відкритим серцем, вони хотіли підтримати тих, хто воював за справедливість, за віру і надію».
СЖР заявляє, що у літаку Міноборони РФ, який впав на шляху до Сирії, «летіли люди з відкритим серцем»
СЖР заявляє, що у літаку Міноборони РФ, який впав на шляху до Сирії, «летіли люди з відкритим серцем»

Про це повідомляє російське інформагентство «РИА Новости».

«Ми сумуємо разом з усією країною. Це горе, непоправна втрата для всього російського журналістського співтовариства. Сочинські відділення Спілки журналістів Росії готове надати будь-яку допомогу рідним і близьким колег, які прибувають в Сочі», - цитуються в повідомленні слова голови Сочинського регіонального відділення Спілки журналістів Росії Дмитра Міхеєва.

Водночас агентство «РИА Новости» надрукувало новину під назвою «Божена Ринська зраділа загибелі журналістів в авіакатастрофі Ту-154» і навело цитату начебто з Facebook російської журналістки: «Весь ансамбль Александрова... весь! Ні б весь борт НТВ ... Ну чому саме музиканти? Чому прекрасний ансамбль? Спасибі, звичайно, Боженьке за бонус у вигляді знімальної групи НТВошек, але решта-то чому?».

На момент публікації новини Божена Ринська залишила у своєму Facebook тільки такий відгук на катастрофу: «У 2013 році я мало не померла. Фізично мало не померла через цькування НТВ. Цей канал поширював брехню про мене, зводив наклепи, цілеспрямовано доводив до самогубства. Працівники НТВ зробили пряму підробку, принісши на експертизу іншу камеру, не ту, якою мене знімали. І суд відмовив в експертизі, порушивши мої права. Тому що за НТВошек дзвонили з адміністрації президента і просили. І я вважаю кожного працівника НТВ членом злочинної групи, яка цілеспрямовано займається цькуванням дисидентів. І я щаслива, коли зі злочинцями, на яких не знайти управи в суді, розбираються небеса. Осиковий кілок в могилу кожного пропагандона. Амінь».

Голова Союзу журналістів Росії Всеволод Богданов прокоментував висловлювання Божени Ринською і назвав його «верхом цинізму». «Люди в цьому літаку летіли з відкритим серцем, вони хотіли підтримати тих, хто воював за справедливість, за віру і надію. А тут цей цинізм: вирішувати, кому жити, а кому вмирати. Зараз йде інформаційна війна, і люди стали забувати, що в кожного було вкладено добро від Бога. І вважати, кому треба вмирати, кого вбивати, кому жити, - це абсолютна жорстокість», - підсумував глава Союзу журналістів Росії.

Нагадаємо, літак Ту-154 Міноборони Росії, який прямував з району Сочі (Росія) в Латакію (Сирія), зник з екранів радарів рано вранці в неділю, 25 грудня. Пізніше стало відомо, що літак впав в Чорному морі. На борту літака знаходилися дев’ять співробітників російських телеканалів «Первый канал», «Звезда» та НТВ. Це співробітники «Первого канала» - кореспондент Дмитро Рунков, оператор Вадим Денисов і звукооператор Олександр Сойдов, співробітники телеканалу Міноборони РФ «Звезда» - кореспондент Павло Обухов, оператор Олександр Суранов, помічник оператора Валерій Ржевський, співробітники каналу НТВ - кореспондент НТВ Михайло Лужецький, оператор Олег Пестов і звукооператор Євген Толстов.

У літаку також знаходилися понад 60 артистів ансамблю Міноборони Росії імені Александрова, які летіли до Сирії. За даними  «Медузи», ансамбль Александрова мав виступати в Алеппо. Як відомо, тисячі мирних мешканців цього колись понад двомільйонного міста загинули від дій державних військ Асада, підтриманих російською авіацією, або стали біженцями.

Понеділок, 26 грудня, у Росії оголошений загальнонаціональним днем жалоби за загиблими в результаті авіакатастрофи літака Міноборони РФ Ту-154, серед яких – дев’ять співробітників російського «Первого канала», каналів НТВ і «Звезда». Центральні канали Росії змінюють сітку мовлення у зв'язку з катастрофою літака Ту-154.

Фото: Максим Блинов, «РИА Новости»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
1844
Коментарі
1
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Страх
2650 дн. тому
Летели с открытым сердцем глумиться на руинах уничтоженного города Алеппо.Сейчас продолжаются авиаудары по других городах Сирии. Хотели показать мощь агрессора - вот и показали. Да простит меня Господь.
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду