Олексій Мустафін написав книжку, як кава створила сучасний світ

Олексій Мустафін написав книжку, як кава створила сучасний світ

23 Грудня 2016
2285
23 Грудня 2016
17:24

Олексій Мустафін написав книжку, як кава створила сучасний світ

2285
2017 року має вийти друком книжка «Напій змін. Як кава створила сучасний світ», яку написав генеральний продюсер новин «Медіа Групи Україна» , журналіст й історик Олексій Мустафін.
Олексій Мустафін написав книжку, як кава створила сучасний світ
Олексій Мустафін написав книжку, як кава створила сучасний світ

Про це повідомляє «Громадське радіо».

«Насправді не тільки сам напій, але і спосіб його споживання, і культура навколо його споживання справили величезний вплив на розвиток суспільства. При чому, як не дивно, в різних культурах і країнах цей вплив був різним», - сказав Олексій Мустафін.

В інтерв’ю «Громадському радіо» він також спростував міф, що в Європі, зокрема і в Україні, кава з’явилася завдяки Юрію-Францу (Єжи-Францу) Кульчицькому.

«Кава в Україні з’явилася до Кульчицького. Частина території України була під владою Османської імперії, тому каву споживали ще до Кульчицького. В Західній Європі кава теж з’явилася за кілька десятиріч до Кульчицького. Перші кав’ярні в Італії з’явилися в 30-ті роки 17 століття, в Англії — в 40-ві роки.

Історія з Юрієм Кульчицьким відбулася під час облоги Відня у 1683 році. Це, звичайно, дуже патріотично, але це лише легенда, що Кульчицький навчив Європу пити каву, хоча його внесок у кавову культуру і мистецтво споживання кави насправді дуже значний. Він полягає у тому, що Кульчицький винайшов новий спосіб споживання кави. Він перший додав до кави молоко…

У Кульчицького була своя кав’ярня, але туди не часто приходили люди. А після того, як він додав молока і цукру, виявилося, що кавою можна смакувати. Завдяки цьому кава стала більш цікавим напоєм з точки зору смакових якостей», - пояснив автор книжки.         

Нагадаємо, 14 грудня 2017 Олексій Мустафін в якості місця роботи вказав медіагрупу «Україна», зазначивши посаду генерального продюсера новин.

З березня 2013-го пан Мустафін очолював телеканал «Мега» (Inter Media Group), але у вересні цього року пішов з каналу.

До того, в 2006-2012 роках, він був заступником голови правління з інформаційного мовлення телеканалу СТБ, головним редактором інформаційної програми «Вікна». У 2001-2005 роках – шеф-редактором служби новин телеканалу «Інтер», а ще раніше працював у виданні «УНІАН-тижневик», газетах «Пост-Поступ», «День» тощо, завідував відділом міжнародної інформації на телеканалі «1+1».

Крім того, з 1990 року Олексій Мустафін входив до партії СДПУ(О), в тому числі був її «політичним редактором», а в 2005-2010 роках – заступником голови. У 2012-2013 роках консультував Партію регіонів з питань взаємодії зі ЗМІ.

 

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
2285
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду