Литва звинуватила Росію у кібератаках на уряд країни

Литва звинуватила Росію у кібератаках на уряд країни

22 Грудня 2016
1217
22 Грудня 2016
18:56

Литва звинуватила Росію у кібератаках на уряд країни

1217
У Литві заявили, що за кібератаками на урядові комп’ютери країни, вчинені протягом двох останніх років, стоїть Росія.
Литва звинуватила Росію у кібератаках на уряд країни
Литва звинуватила Росію у кібератаках на уряд країни

Про це заявив  глава литовського Центру кібербезпеки Рімтаутас Черняускас, повідомляє «Європейська правда» з посиланням на Reuters.

За його словами, з 2015 року було три випадки виявлення російського шпигунського програмного забезпечення на урядових комп'ютерах, а в 2016 році сталося 20 спроб зараження.

«Шпигунське ПЗ, яке ми знайшли, працювало щонайменше півроку до того, як було виявлено, схоже на те, як це було в США», – зазначив Черняускас.

Шпигунські програми переносили всі документи і паролі, введені на веб-сайтах за адресами, які зазвичай використовуються російськими спецслужбами.

«Це тільки підтверджує спроби проникнути в нашу політичну сферу», - сказав Черняускас.

Литовські посадовці, комп’ютери яких уражені російським шпигунським ПЗ, займають середній і нижчий ранг в уряді, однак через їхні ПК проходив потік проектів урядових рішень з різних питань.

Раніше, 30 листопада стало відомо, що Міністерство оборони України за підтримки Сполучених Штатів Америки почало створення центру реагування на кіберзагрози.

Водночас 6 грудня не працювали сайти Державної казначейської служби та Міністерства фінансів через хакерську атаку.

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
1217
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду