У Києві створять єдину інформбазу пам'яток культурної спадщини

У Києві створять єдину інформбазу пам'яток культурної спадщини

20 Грудня 2016
1013
20 Грудня 2016
18:38

У Києві створять єдину інформбазу пам'яток культурної спадщини

1013
20 грудня на пленарному засіданні Київської міської ради депутати проголосували за створення єдиної інформаційної бази пам'яток культурної спадщини Києва.
У Києві створять єдину інформбазу пам'яток культурної спадщини
У Києві створять єдину інформбазу пам'яток культурної спадщини

Про це повідомляє сайт Київради.

Відповідна база міститиме дані щодо форми власності та технічного стану пам'яток, можливі охоронні договори, які укладалися із власником, дозволи на розміщення рекламних засобів на пам'ятках, відомості про наявні судові спори щодо порушення законодавства з питань охорони культурної спадщини. Також публікуватимуться дані про заходи реконструкції та музеєфікації пам'ятки, де обов'язково зазначатиметься повний перелік заходів та дати виконання робіт.

«Загалом на різних веб-ресурсах є вибіркова інформація щодо тих чи інших об'єктів, але один ресурс, де була б вичерпна інформація щодо всіх пам'яток культурної спадщини Києва та їхнього поточного стану — відсутній. Тому створення єдиного ресурсу сприятиме відкритому доступу громадян до бази даних пам'яток культурної спадщини столиці. Також це дасть можливість створити умови для громадського контролю за збереженням пам'яток культурної спадщини та сприятиме зменшенню кількості порушень законодавства в даній сфері», — зазначає депутат Київради Вікторія Муха.

Адміністратором відповідної бази буде Управління інформаційно-комунікаційних систем та захисту інформації апарату виконавчого органу Київради (КМДА).

Нагадаємо, заступник міністра економічного розвитку та торгівлі Максим Нефьодов готовий розглянути будь-які ідеї щодо змін у законі України «Про доступ до публічної інформації», аби обмежити витрати часу чиновників на інформаційні запити громадян.

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
1013
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду