У «Приватбанку» заявили, що до націоналізації призвели інформаційні атаки

У «Приватбанку» заявили, що до націоналізації призвели інформаційні атаки

19 Грудня 2016
1448
19 Грудня 2016
09:12

У «Приватбанку» заявили, що до націоналізації призвели інформаційні атаки

1448
Директор з інформаційних технологій «Приватбанку» Дмитро Дубілет повідомив про інфомраційні атаки, які й призвели до націоналізації найбільшого комерційного банку України
У «Приватбанку» заявили, що до націоналізації призвели інформаційні атаки
У «Приватбанку» заявили, що до націоналізації призвели інформаційні атаки

Про це він написав у себе на сторінці у Facebook:

«З тих пір, як почалася війна, наш банк пережив сім інформаційних атак. Будь-який інший банк не пережив би будь-яку з них.

Але остання атака, яка розпочалася тиждень тому, була найважчою. Кожен день ми оновлювали рекорди за кількістю коштів, виданих клієнтам, які панікували, в банкоматах і відділеннях».

Зокрема, пан Дубілет звинуваує телеканал «Інтер».

«До речі, в суботу, коли паніка почала потроху спадати, контрольний постріл зробив "Інтер" у вечірньому випуску новин: "У понеділок "Приватбанк" призупинить всі платежі! Втім, ми не отримали ні підтвердження, ні спростування цієї інформації від прес-служби банку ". Думаю, для журналістів "Інтера" уготовано окреме місце в пеклі (від прес-служби пекла я спростування не отримав)», – написав пан Дубілет.

Власне, як він зазначив, «рішення про добровільну і мирну передачу банку у володіння державі» було прийнято саме в той момент, коли керівництво банку зрозуміло, що цю інформаційну атаку «Приватбанк» може не пережити, і що під загрозою можуть опинитися клієнти.

Він зазначив, що у націоналізації «Приватбанку» також винен і депутат-утікач Олександр Онищенко.

«З тих пір, як наш улюбленець Онищенко зареєстрував два роки тому законопроект про націоналізацію "Приватбанку", цю тему почали регулярно розганяти ворожі ЗМІ. Так націоналізація перетворилася в страшилку, яка розполохувати наших вкладників, що в підсумку і призвело нас до цієї ситуації», – написав пан Дубілет.

Крім того він повідомив, що «Приватбанк» буде працювати далі в стандартному режимі, що націоналізація не вплине на якість його роботи, а новим головою правління стане екс-міністр фінансів Олександр Шлапак.

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
1448
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду