Прокремлівський глава Криму похвалив журналістів за «допомогу» в роботі окупаційної влади

Прокремлівський глава Криму похвалив журналістів за «допомогу» в роботі окупаційної влади

18 Грудня 2016
1061
18 Грудня 2016
11:16

Прокремлівський глава Криму похвалив журналістів за «допомогу» в роботі окупаційної влади

1061
Підконтрольний Кремлю «глава Криму» Сергій Аксьонов на церемонії нагородження переможців конкурсу третьої щорічної премії «Журналіст року – 2016» заявив, що в ухваленні рішень керується, у тому числі, матеріалами кримських журналістів.
Прокремлівський глава Криму похвалив журналістів за «допомогу» в роботі окупаційної влади
Прокремлівський глава Криму похвалив журналістів за «допомогу» в роботі окупаційної влади

Про це повідомляє видання «Крим.Реалії» з посиланням на прес-службу так званого «уряду Криму».

«Без кримських журналістів у нас багато б не вийшло. Ви ті люди, які формують громадську думку, порядок денний, справедливо й об'єктивно висвітлюють події. Коли ухвалюю будь-які рішення, керуюся, в тому числі вашими матеріалами. Найбільш незалежне джерело інформації – це кримські журналісти», – заявив Аксьонов.

За його словами, журналісти виявляють слабкі точки і слабку роботу чиновників, які вчасно не реагують на пропозиції, зауваження людей, тим самим допомагають чиновникам і республіканському уряду поліпшити рівень роботи.

Так званий «міністр внутрішньої політики, інформації та зв'язку Криму» Дмитро Полонський зазначив, що на окупованому півострові «створені всі необхідні умови для свободи засобів масової інформації».

Нагадаємо, Марину Резникову, журналістку кримського філіалу російського видання «Российская газета» звільнили з видання ймовірно через матеріал про нинішнього «голову» Криму Сергія Аксьонова.

Фахівець ООН з прав людини Марк Боянік заявив, що окупаційна влада Криму жорстко реагує на будь-яку критику, і у громадян є ризик потрапити в розшук після прояву своїх альтернативних поглядів.

Нагадаємо, у квітні російська ФСБ в окупованому Криму провела обшук і порушила кримінальну справу проти позаштатного журналіста «Радіо Свобода» Миколи Семени за статтю, у якій начебто містяться «заклики до порушення територіальної цілісності РФ». Після цього журналіста кілька годин допитували у ФСБ. Згодом Миколу Семену відпустили під підписку про невиїзд.

6 грудня стало відомо, що російська ФСБ закінчила слідство у справі кримського журналіста Миколи Семени.

7 грудня кримському журналісту Миколі Семені вручили постанову про притягнення як обвинуваченого в остаточній редакції. Матеріали по справі планують передати до суду до 1 січня 2017 року.

Російський адвокат Андрій Сабінін заявив, що половина кримінальної справи кримського журналіста Миколи Семени, якого звинувачують у «порушенні територіальної цілісності РФ», - це просто відеозйомка його роботи за комп'ютером.

На фото - Сергій Аксьонов

Фото: kommersant.ru

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
1061
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду