Гліб Загорій планує судитися з Артемом Біденком через сюжет «Слідства.Інфо»

Гліб Загорій планує судитися з Артемом Біденком через сюжет «Слідства.Інфо»

16 Грудня 2016
3065
16 Грудня 2016
15:05

Гліб Загорій планує судитися з Артемом Біденком через сюжет «Слідства.Інфо»

3065
Народний депутат від «Блоку Петра Порошенка» Гліб Загорій має намір судитися із заступником міністра інформаційної політики Артемом Біденком, який заявив програмі журналістських розслідувань «Слідство.Інфо» про купівлю паном Загорієм місця в списку партії БПП за $ 10 млн.
Гліб Загорій планує судитися з Артемом Біденком через сюжет «Слідства.Інфо»
Гліб Загорій планує судитися з Артемом Біденком через сюжет «Слідства.Інфо»

Про наміри подати позов до суду Гліб Загорій повідомив на своїй сторінці у Facebook.

«Особисто з Артемом Біденком не знайомий. Але після неправдивих, безпідставних і безапеляційних заяв останнього у ЗМІ, маю велике бажання познайомитися… І зробити це в суді! Найближчими днями мій адвокат Олег Громовой підготує позовну заяву проти Артема Біденка. Буду вимагати спростування недостовірної інформації. Я захищаю не тільки свою честь та гідність, а й привертаю увагу суспільства до відповідального сприйняття поняття свободи слова. Такою поведінкою і такими заявами воно перетворюється з дієвого інструменту демократії та відкритого суспільства у культ безвідповідальності. Стає не зброєю проти неправди, а зброєю неправди, самовихваляння та примітивного піару заради самоствердження. В інтересах суспільства - покласти край безвідповідальності за необґрунтовані публічні звинувачення», - написав народний депутат.

Претензії пана Загорія стосуються сюжету журналіста Дмитра Гнапа «Вільна каса БПП», що вийшов у програмі журналістських розслідувань «Слідство.Інфо» 14 грудня. Це розслідування пана Гнапа базується на інтерв’ю з Олександром Онищенком – народним депутатом-утікачем, щодо якого розслідується кримінальне провадження. Той у розмові з паном Гнапом заявив про продаж депутатських мандатів на виборах у 2014 році та повідомив, що заплатив Давиду Жванії $6 млн за реєстрацію його кандидатом у депутати.

У матеріалі пан Гнап також використав уривки із записаного у 2014 році інтерв’ю Артема Біденка, який був членом виборчого списку БПП у 2014 році. У розмові із журналістом Артем Біденко заявив, що від 10 до 20 місць у «прохідній частині» виборчого списку БПП було продано. За його словами, саме таким чином до Ради пройшов Гліб Загорій – співвласника ПрАТ «Фармацевтична фірма "Дарниця"», ПАТ «Фармак» і ПАТ «Науково - виробничий центр "Борщагівський хіміко - фармацевтичний завод"» (дружиною пана Загорія є колишня член Національної ради з питань телебачення і радіомовлення Катерина Котенко (Загорій).

Одразу після виходу в ефір цього випуску програми «Слідство.Інфо» Артем Біденко на своїй сторінці у Facebook заявив, що вже давно спростував цей коментар дворічної давнини, а його слова вирвані з контексту: «В черговий раз переконався: коли немає жодних доказів, а вкрай необхідно проілюструвати «бомбовий» матеріал – деякі журналісти просто беруть старі коментарі і закривають ними незручні пробіли. Я вже давно спростовував коментар двохрічної давності, який знову використав в сьогоднішньому розслідуванні Дмитро Гнап, і роблю це ще раз: я коментував чутки, і мої слова фактично вирвані з контексту. Думаю, що Дмитро буде знову використовувати цей коментар в своїх майбутніх програмах, закриваючи ним всі лакуни, де не вистачає аргументів. На жаль, в майбутньому це знову може принести незручності іншим людям. Якщо ми говоримо про програму розслідувань, принаймні, як це декларує Дмитро, варто було б використовувати документи, докази і аргументи, а не вирвані з контексту фрази».

Фото: Facebook Гліба Загорія

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
3065
Коментарі
1
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Петро
1302 дн. тому
Теж цікаво https://www.youtube.com/watch?v=jZTKHuPAR0w
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду