МЗС вимагає звільнення Романа Сущенка

МЗС вимагає звільнення Романа Сущенка

15 Грудня 2016
1030
15 Грудня 2016
10:33

МЗС вимагає звільнення Романа Сущенка

1030
Міністерство закордонних справ України (МЗС) України вимагає звільнення незаконно утримуваного в Росії журналіста українського інформаційного агентства «Укрінформ» Романа Сущенка
МЗС вимагає звільнення Романа Сущенка
МЗС вимагає звільнення Романа Сущенка

Про це повідомила в Twitter речниця МЗС України Мар'яна Беца.

«Вимагаємо звільнення незаконно утримуваного журналіста Р.Сущенка, заручника агресивної політики РФ», - написала пані Беца.

Нагадаємо, сьогодні Московський міський суд розглядає скаргу на продовження арешту журналістові Роману Сущенку. Як повідомив у Twitter його адвокат Марк Фейгін, журналіста вже привезли в зал суду, де він знайомиться зі справою.

Як писав «Детектор медіа», власного кореспондента інформаційного агентства «Укрінформ» у Франції Романа Сущенка затримали 30 вересня у Москві, куди він прибув з приватним візитом. Увечері 2 жовтня російські ЗМІ повідомили, що журналіста тримають у СІЗО «Лефортово» і звинувачують у «шпигунстві».

Адвокат журналіста Марк Фейгін звертатиметься зі скаргою до Європейського суду. Він вважає, що повернути журналіста до України можна лише завдяки обміну.

27 жовтня, Московський суд відхилив апеляцію на арешт журналіста Романа Сущенка та залишив його за гратами. 

28 листопада Лефортовський суд Росії продовжив арешт Сущенка до 30 січня 2017 року (на два місяці).

Того ж дня Міністерство закордонних справ України висловило Росії ноту протесту у зв'язку з продовженням арешту журналіста Романа Сущенка до 30 січня 2017 року.

2 грудня стало відомо, що Кремль відмовив у відвідуванні представником ОБСЄ з питань свободи ЗМІ Дуні Міятович арештованого у Москві журналіста «Укрінформу» Романа Сущенка, аргументуючи це відсутністю відповідних повноважень з боку ОБСЄ.

15 грудня в Московському міському суді розглядатиметься апеляційна скарга на подовження арешту журналіста «Укрінформу» Романа Сущенко. Фейгін робитиме наголос на утриманні журналіста під домашнім арештом.

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
1030
Читайте також
Коментарі
1
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
виктор
2661 дн. тому
только не надо вымогать - надо просто хорошо попросить
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду