Фейгін розповів, чому Сущенку продовжили арешт на дві місяці (ДОПОВНЕНО)

Фейгін розповів, чому Сущенку продовжили арешт на дві місяці (ДОПОВНЕНО)

14 Грудня 2016
1328
14 Грудня 2016
19:14

Фейгін розповів, чому Сущенку продовжили арешт на дві місяці (ДОПОВНЕНО)

1328
Адвокат затриманого в Москві українського журналіста Романа Сущенка Марк Фейгін пояснив, що арешт його підзахисному продовжили на два місяці, щоб уникнути можливої плутанини з підрахунком днів.
Фейгін розповів, чому Сущенку продовжили арешт на дві місяці (ДОПОВНЕНО)
Фейгін розповів, чому Сущенку продовжили арешт на дві місяці (ДОПОВНЕНО)

Про це повідомляє «Укрінформ».

«Виникало питання, чому Роману Сущенку продовжили арешт до 30 січня, тобто на два місяці, а не на три, як могли б. Я поясню. Це через побоювання, що в російському суді все переплутають. Якби продовжили на три місяці, то потрібно було б перераховувати на дні наступного місяця, березня, оскільки в лютому лише 28 днів. Вирішили, що так, попереджаючи можливу плутанину, простіше», - сказав Марк Фейгін.

Раніше адвокат повідомив, що готує до подання до Слідчого управління ФСБ Росії низку документів, привезених з Франції.

Марк Фейгін також розповів, що його підзахисний почувається у СІЗО нормально.

«Кілька слів про побутові умови. Роман здоровий, почувається нормально. Але в Москві похолодало, температура впала нижче -10, до -14. А йому не передали теплі черевики. Тобто, вони є. Посилки взагалі надходять ритмічно. Проте в Лефортово потрібно не тільки доставити посилку, але щоб ще й її вміст підняли нагору, до затриманого», - сказав Фейгін.

За його словами, Роман Сущенко написав і відіслав поштою великого листа в «Укрінформ», в якому дякує колегам за підтримку.

Нагадаємо, власного кореспондента інформаційного агентства «Укрінформ» у Франції Романа Сущенка затримали 30 вересня у Москві, куди він прибув з приватним візитом. Увечері 2 жовтня російські ЗМІ повідомили, що журналіста тримають у СІЗО «Лефортово» і звинувачують у «шпигунстві».

Адвокат журналіста Марк Фейгін звертатиметься зі скаргою до Європейського суду. Він вважає, що повернути журналіста до України можна лише завдяки обміну.

27 жовтня, Московський суд відхилив апеляцію на арешт журналіста Романа Сущенка та залишив його за гратами. 

28 листопада Лефортовський суд Росії продовжив арешт Сущенка до 30 січня 2017 року (на два місяці).

2 грудня стало відомо, що Кремль відмовив у відвідуванні представником ОБСЄ з питань свободи ЗМІ Дуні Міятович арештованого у Москві журналіста «Укрінформу» Романа Сущенка, аргументуючи це відсутністю відповідних повноважень з боку ОБСЄ.

15 грудня в Московському міському суді розглядатиметься апеляційна скарга на подовження арешту журналіста «Укрінформу» Романа Сущенко. Фейгін робитиме наголос на утриманні журналіста під домашнім арештом.

На фото - Роман Сущенко

Фото: «Укрінформ»

 

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
1328
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду