Знімальній групі Deutsche Welle відмовили у в'їзді в «ДНР»

Знімальній групі Deutsche Welle відмовили у в'їзді в «ДНР»

13 Грудня 2016
1223
13 Грудня 2016
09:06

Знімальній групі Deutsche Welle відмовили у в'їзді в «ДНР»

1223
Київському кореспонденту Deutsche Welle Крістіану Тріппе і його знімальній групі бойовики відмовили у в'їзді до «ДНР».
Знімальній групі Deutsche Welle відмовили у в'їзді в «ДНР»
Знімальній групі Deutsche Welle відмовили у в'їзді в «ДНР»

Про це повідомляє Deutsche Welle з поисланням на заяву кореспондента ввечері в понеділок, 12 грудня.

Після відмови на в'їзд на контрольно-пропускному пункті «Мар'їнка» журналісти опинилися між двох фронтів. Лише через годину вони змогли повернутися в безпечну зону, контрольовану українською армією.

Журналісти Deutsche Welle мали намір супроводжувати місію спостерігачів ОБСЄ під керівництвом швейцарського дипломата Александера Хуга в окупований сепаратистами Донецьк. Вони завчасно письмово запросили дозвіл прес-центру «ДНР». На вечір понеділка було погоджено інтерв'ю з представником сепаратистів. Незважаючи на це, військові на КПП відмовилися пропустити журналістів, посилаючись на вказівку спецслужб «ДНР», які не дозволили журналістську поїздку.

Нагадаємо, 25 листопада редакція телеканалу «Дождь» повідомила, що в «ДНР» зникла його знімальна группа у складі Сергія Єрженкова і Василя Полонського.

Перед зникненням Василь Полонський встиг повідомити редакції, що знімальна група затримана так званим «Міністерством державної безпеки ДНР».

Пізніше  сайт так званого «Міністерства державної безпеки ДНР» повідомив, що журналісти російського телеканалу «Дождь» Сергій Єрженков і Василь Полонський видворені з території «ДНР» до Росії. Причиною виселення стало «необ'єктивне і провокаційне» висвітлення ситуації в «ДНР». Їм заборонили в'їзд в «ДНР».

Вранці 26 листопада стало відомо, що журналісти «Дождя» перебувають в Ростові-на-Дону (Росія) і вийшли на зв'язок з редакцією телеканалу.

Згодом журналісти розповіли, що їх допит проводили троє співробітників «МДБ». Вони переглянули відеозаписи знімальної групи «Дождя» і видалили їх. Також вони заблокували телефон Василя Полонського, зламали телефон і заблокували ноутбук Сергія Єрженкова.

 

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
1223
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду